Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin

Tavuk eti yemeklerde ya da kızartma olarak çok sık tüketiliyor. Tavuk eti, yüksek oranda protein içerdiği için vücuda da çok faydalı. Ancak tavuk etini saklarken ya da pişirirken yapılan bazı hatalar vücudu adeta zehirliyor. Bu sebeple tavuk eti tüketirken dikkatli olmak gerekiyor.

ads ads ads ads
18/03/2023

ads
Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin

Tavuk bir çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Yemeklere lezzet katan ve içerisindeki protein ile vücuda faydalı olan tavuk, doğru pişirmezse zehir saçabiliyor. Tavuğu pişirmeden önce yapılan hatalar ve tavuğun saklanma biçimi bakterilerin yayılmasına sebep oluyor.

Tavuk etini buzdolabından saklarken dikkatli olmak gerekir. Tavuk paketleri sulanıp, sızma ve damlama eğilimindedir. Durum böyle olduğundan buzdolabında bulunan diğer meyve, sebze gibi yiyecekleri de kirletebilir. Bu sebeple tavuk etlerini bir buzdolabı poşetinin içerisinde koyarak saklamak gerekir

Mümkünse buzdolabınızın en alt çekmecesinde saklayın. Tavuk etini buzdolabı poşetine sarılmış bir şekilde tabağın üzerinde koyun. Tabak, sızan suları tutacak ve sakladığınız diğer her şeyi koruyacaktır.

Tavuk eti oda sıcaklığında bırakıldığında içindeki bakteriler çok hızlı bir şekilde çoğalabilir. Salmonella özellikle sıcak havalarda daha da çoğalır. Tavuğu tezgahta çok uzun süre bırakırsanız gıda zehirlenmesine yol açacak bakteriler için zemin hazırlayabilirsiniz.

Buzdolabında sakladığınız tavuğun çözülmesi için tezgahın üzerine veya lavaboya koymayın. Bunun yerine, tavuğu pişirmeyi planladığınız zamandan bir gece önce buzdolabınızda çözdürün.

Tavukları pişirmeden önce yıkıyorsanız büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz. Çiğ tavuğun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Çünkü tavuğu temizliyorum zannederken bakterileri çok hızlı bir şekilde yayıyor olabilirsiniz.

Araştırmalar, kümes hayvanlarını yıkadığınızda bakterileri lavabonuzdan üç metre uzağa sıçratabileceğinizi gösteriyor. Tavuğu yıkamadan doğrudan paketten çıkararak pişirin.

18/03/2023 10:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tavuk, pişirme, yöntem, yıkama,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.