Vücuttaki Renkli Dövmelere Dikkat! Dövmeler Silinebilir mi?

ads ads ads ads
26/01/2023

ads
Vücuttaki Renkli Dövmelere Dikkat! Dövmeler Silinebilir mi?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi. 

Eskiden yeni teknoloji aletler gelişmeden dövmeler zımpara usulüyle çıkarılmaya çalışılırdı. Dövme, bu usulle tam çıkarılamadığı gibi zımpara yerinde arzu edilmeyen kötü nedbeler bırakırdı. Teknolojinin gelişmesiyle sadece renklere odaklı lazerler geliştirilmiş ve dövmeler çok daha başarılı bir şekilde yok edilme olanağına kavuşmuştur.  Seans süresi dövmenin boyutuna göre değişim göstermektedir. İşlem öncesinde yapılan lokal anestezi sayesinde işlem sırasında acı hissedilmez. 

Her Dövme Silinebilir mi? İz Kalır mı? 

Genel olarak her dövme silinebilir. Ancak siyah renkli dövmelerin silinmesi çok daha kolaydır. Renkli dövmelerden ise en zor silinen iki renk yeşil ve kırmızıdır. İze eğilimi olan kişilerde bazen silinen alanda kabarıklık olabilir ancak zaten dövme yaptırdığında dövme yerinde de bu kabarıklık oluşmuştur. Onun dışında bazen dövme şekline uyumlu beyaz iz kalabilir. Ancak hiç iz kalmadan silinme oranı çok yüksektir. 

Dövmelerin Sorunsuz Silinebilmesi Neye Bağlıdır? 

Dövmelerin sorunsuz silinebilmesi birkaç faktöre bağlıdır. İlki daha önce bahsettiğimiz gibi dövmenin rengidir. Siyah dövmeler renkli olanlara göre çok daha kolay silinir. İkincisi dövmenin yapılma zamanıdır. Eski yani üzerinden en az 6 ay geçmiş olan dövmeler yeni olan dövmelere göre çok daha çabuk silinir. Ayrıca profesyonel boyalarla yapılan dövmeler amatör dövmelere göre çok daha başarılı silinir. Onun dışında kişinin derisinin iyileşme hızı önemlidir. Bu hastaya bağlı faktörler uygunsa diğer en önemli faktör uygun lazer cihazının seçilmesidir. Uygun cihaz ve uygun dozlarda dövme sorunsu olarak silinebilir. 

Acı Veren Bir Tedavi midir? Tedavi Süreci Nasıldır? 

Genel olarak ağrılı bir yöntemdir. Lokal anestezi uygulanmadan işlem yapılmaz. Ancak dövme yaptıran kişiler genellikle ağrının dövme yaptırırken hissettikleri ağrıyla neredeyse aynı olduğunu söylemektedir. Üstelik lazer uygulaması öncesi lokal anestezi uygulandığından sorunsuz olarak işlem yapılabilmektedir. Seans sayısı ve dövmenin büyüklüğüne göre değişmekle beraber ortalama 6 ila 10 seans gerekmektedir. 

Silme İşlemi Uygulayanlara Daha Sonra Bakım İçin Neler Tavsiye Edilir?

Silme işlemi uygulandıktan sonra kesinlikle güneş ışınlarından uzak durulmalıdır. Güneş koruyucu krem sürülmeden dışarı çıkılmamalıdır. Uygulama sonrasında iki gün su temasından kaçınılıp yara kapatıcı krem tedavisi verilir. Sonraki seans aralıkları genellikle 4 hafta ile 6 hafta arasında değiştiğinden, bu süre içinde en önemlisi hastanın sıkı bir şekilde güneş koruyucu krem kullanması tavsiye edilir.

26/01/2023 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Renkli Dövme
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.