WhatsApp’a yapay zeka desteği ekleniyor

Mark Zuckerberg, kısa bir zaman içerisinde yapay zekayı daha fazla platformda kullanmak istediğini açıkladı.

ads ads ads ads
04/03/2023

ads
WhatsApp’a yapay zeka desteği ekleniyor

Mark Zuckerberg, Meta’nın yapay zeka konusunda geride kalmayacağını duyurdu. CEO, şirketinin hizmetlerine üretken düzeyde yapay zeka uygulamaya odaklanacak yeni bir üst düzey ürün grubu inşa ettiğini söyledi. Bu sayede kullanıcılar için “zevkli deneyimler” sağlanabilecek.
Zuckerberg, yapay zeka grubunun oluşturulmasının şirketin geniş bir yelpazedeki diğer üretken yapay zeka ekiplerinin bir araya getirilmesini gerektirdiğini yazdı. Meta patronu, bu alanlardaki çalışmaların hızlandırılacağını belirtti.

İlk adım, yaratıcı ve etkili ifade araçları oluşturmak olacak ve uzun vadeli hedef, insanlara çeşitli yollarla yardımcı olabilecek yapay zeka kişilikleri oluşturma olarak tanımlandı. Zuckerberg, şirketin Messenger ve WhatsApp gibi yazılı metinlerde üretken yapay zeka kullanımını keşfettiğini söyledi. Bu, insanların mesajları oluşturmalarına yardımcı olacak ChatGPT gibi bir uygulamayı gerektirebilir.

Meta’nın yapay zekası ayrıca Instagram filtreleri ve reklam formatları gibi görseller için de kullanılacak, ayrıca “video ve çoklu ortam deneyimleri” oluşturulacak. Geçtiğimiz hafta Meta, raporlara göre GPT-3’ü büyük ölçüde geride bırakan yeni doğal dil modeli LLaMA’yı piyasaya sürdü. Modelin toplam boyutunun sadece GPT-3’ün onda biri olduğu belirtiliyor. Son aylarda ChatGPT ve diğer üretken yapay zekaların patlaması, Microsoft’un Bing ve Edge tarayıcıları da dahil olmak üzere şirketlerin ürünlerine uygulamaları için birbirleriyle yarışmalarına neden oldu. Ayrıca bu teknoloji etrafında yüzlerce startup’ın kurulmasına da yol açtı. Yapay zeka destekli WhatsApp geliyor!

04/03/2023 11:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: WhatsApp, yapay zeka, destek,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.