Windows 10'daki USB güvenli kaldırma yöntemi değişiyor

ads ads ads ads
21/04/2019

ads
Windows 10'daki USB güvenli kaldırma yöntemi değişiyor

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, artık bilgisayarınıza bağlı USB sürücüleri güvenli olarak kaldırmanıza gerek kalmayacak. Detaylar haberimizde.

Microsoft, USB sürücüleri bilgisayarlarımızdan güvenli bir şekilde çıkarmayı başaramadığımız için bu duruma sonunda farklı bir çözüm sundu. Windows 10'da yer alan özellik ile ilgili ayrıntıları, gelin birlikte inceleyelim.

Windows bilgisayar üreticisi Microsoft, USB sürücüler kullanılmaya başlandığından beri, USB bellekleri ve harici sabit diskler gibi benzer donanımları çıkarmadan önce güvenli bir şekilde çıkarmamaları konusunda her zaman bizleri uyarmıştır. Fakat birçoğumuz bu konuda zaman zaman başarısız olmuşuzdur. Fakat artık teknoloji dünyasının en büyük kurallarından biri olan ve her düzenli PC kullanıcısının dikkat ettiği, "USB sürücüsünü güvenle kaldırmak" artık önemli bir kural olmaktan çıkıyor.

Neyse ki, Windows 10'a yapılan yeni bir güncelleme bu özenli, zaman alıcı prosedürü ortadan kaldırıyor. Microsoft, Windows 10 1809 sürümü ile birlikte "Hızlı Kaldırma" seçeneğini artık varsayılan olarak açtığını belirtti. Böylelikle USB'lerinizi veya Thunderbolt bağlantılarınızı "Güvenle kaldır" özelliğini kullanmadan, yine güvenli bir şekilde çıkarmanız mümkün oluyor.

Güncelleme aslında geçen yılın başlarında yayınlandı, ancak Windows 10 sürümü, 1809'dan başlayarak, istediğiniz zaman bu USB'yi çıkarabileceğinizi açıklayan Microsoft, yeni bir makale yayınlayarak konu ile ilgili kullanıcıların dikkatini daha da çekmeyi başardı. "Hızlı Kaldırma" (Quick Removal) artık Windows'ta varsayılan seçenek haline geliyor. Fakat bu özelliği kullanmak istemiyorsanız, kolaylıkla Disk Yönetimi menüsünden, ilgili cihazın özelliklerine gelerek, 'İlkeler' başlığı altından değiştirebilmeniz mümkün.

Şirket aynı zamanda, önemli bir diğer konuya da dikkat çekiyor. Söz konusu konu Quick Removal'ın olası zararlarıyla ilgili. Eğer veri aktarımı ve ilgili harici diskin kullanımı sırasında bağlantı kesilirse, veri kaybı yaşanabileceğini dile getiren şirket, bu yüzden kullanıcıların, bu özelliği kullanırken dikkatli olması konusunda tavsiyede bulunuyor.

21/04/2019 18:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Windows 10’daki USB güvenli kaldırma yöntemi değişiyor, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.