Windows'tan itiraf: Yolun sonuna geldik

Microsoft'un ortak kurucusu Bill Gates'in geçtiğimiz hafta Windows Phone kullanmayı bıraktığını açıklaması gündeme oturmuştu. Bu itirafın ardından bir itiraf da Windows Phone'u hazırlayan ekipte yer alan ve tanıtım yüzü olan Joe Belfiore'den geldi...

ads ads ads ads
09/10/2017

ads
Windows'tan itiraf: Yolun sonuna geldik

Microsoft'un piyasaya büyük umutlarla sürdüğü Windows Phone, yolun sonuna geldi.

Ürünün tanıtım yüzü olan ve geliştiren ekipte yer alan Joe Belfiore, bundan sonra Windows 10 Mobile için yeni özellikler ve donanımlar geliştirmeyeceklerini açıkladı.

Microsoft kullanıcılarının yazılım güncellemesi beklediği günlerde yapılan bu açıklama şu anlama geliyor: Güncel Windows Phone kullanıcılarının telefonları artık sadece bug düzeltme ve güvenlik güncellemesi alacak.

Bu kararı Twitter hesabından duyuran Belfiore, halihazırda Windows Phone kullanan tüketicileri desteklemeye devam edeceklerini, ancak yeni özellikler ve donanımların geliştirilmeyeceğini söyledi.

Uygulamalar geliştirmek için çok çaba sarf ettiklerini ifade eden Belfiore, bunun çok maliyetli olduğunu, kullanıcı sayısının azlığı nedeniyle şirkelerin yatırım da yapmadığını itiraf etti.

Belfiore de geçtiğimiz hafta Bill Gates'in yaptığına benzer bir itirafta bulundu. 

Android'e geçtiğini açıklayan Belfiore, Microsoft'un Android ya da İOS kullanmak isteyen Windows 10 müşterilerini destekleyeceğini belirtti. 

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı olan Bill Gates'ten geçtiğimiz hafta çok konuşulan bir açıklama gelmişti.

Microsoft'un kurucusu Gates, şirketin akıllı telefon modeli Windows Phone kullanmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Fox News’dan Chris Wallace ile yaptığı röportajda, “çok sayıda Microsoft yazılımı olan bir Android telefona geçtim” demişti.

09/10/2017 16:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: windows, teknoloji, haber, ıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.