Yakın Doğu Enstitüsü’nde “Küresel Gündem” Panelinin İkinci Oturumu Yapıldı

Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen “Küresel Gündem” panellerinin ikinci oturumu yapıldı.

ads ads ads ads
28/11/2020

ads
Yakın Doğu Enstitüsü’nde “Küresel Gündem” Panelinin İkinci Oturumu Yapıldı

Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen “Küresel Gündem” panellerinin ikinci oturumu yapıldı.

Panelde, Amerika Birleşik Devleri’nde (ABD) 3 Kasım’da gerçekleşen başkanlık seçimlerinin, “küresel siyasete yansımaları” konusu ele alındı.

 “ABD Başkanlık Seçimleri” başlığı altında çevrimiçi gerçekleştirilen panelde, resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin 46. başkanı seçilen Joe Biden’ın dış politikada izleyebileceği olası politikalar irdelendi.

Panele, Türkiye Cumhuriyeti Emekli ABD Büyükelçisi Namık Tan ve Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kasım Han da konuşmacı olarak katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Enstitüsü Müdürü ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıraklı, panelde yaptığı “Biden Dönemi ABD Dış Siyaseti ve Ortadoğu” ve “ABD Başkanlık Seçimleri ve Türk-Amerikan İlişkileri” başlıklı sunumunda, ABD başkanlık seçimlerinin olası sonuçlarını değerlendirdi.

Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Erdi Şafak ise, Biden döneminde ABD’nin Türkiye ve Doğu Akdeniz’de izleyeceği olası politikalarla ilgili değerlendirmeler yaptı.

ÜÇÜNCÜ PANEL 22 ARALIK’TA…

Yakın Doğu Enstitüsü’nün 2020-2021 Akademik Yılı boyunca düzenleyeceği “Küresel Gündem” panellerinin üçüncü oturumu 22 Aralık Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

“Güncel Gelişmeler Işığında Doğu Akdeniz’in Jeopolitik ve Jeostratejik Önemi” konusunun ele alınacağı panel, Yakın Doğu Üniversitesi Youtube kanalı ile Yakın Doğu Enstitüsü Facebook sayfasından izlenebilecek.

28/11/2020 14:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yakın Doğu Enstitüsü
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.