Yanardağ patladı, uluslararası yardım çağrısı yapıldı

ads ads ads ads
20/04/2021

ads
Yanardağ patladı, uluslararası yardım çağrısı yapıldı

Karayipler'deki bir ada ülkesi olan Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, La Soufriere Yanardağı'ndaki patlamaların 20 bin kişinin tahliyesine neden olduğunu söyledi. Başbakan, "uluslararası yardım" çağrısında bulundu.

Gonsalves, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin çevrim içi toplantısında yaptığı açıklamada, yanardağdaki patlamaların ardından Ada halkının oldukça endişeli olduğunu belirtti.

Patlamalar nedeniyle 20 bin kişinin güvenli yerlere tahliye edildiğini ifade eden Gonsalves, ülkesinin acilen uluslararası yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Patlamaların neden olduğu insani kriz

Saint Vincent ve Grenadinler'de binlerce kişi, sığınma evlerinde kalıyor.

BM Barbados ve Karayipler İnsani İşler Koordinatörü Didier Trebucq, 15 Nisan'da Karayipler’deki St. Vincent Adası’nda bulunan La Soufriere Yanardağı'ndaki patlamaların neden olduğu insani krizin aylarca sürebileceği uyarısında bulunmuştu.

La Soufriere Yanardağı'ndaki patlamaların devam ettiğini ve bu durumun Barbados, Antigua ile Barbuda'yı da etkilemesini beklediklerini söyleyen​​​​​​​ Trebucq, "Büyük bir belirsizlik ve haftalarca hatta aylarca sürecek büyüyen bir insani krizle karşı karşıyayız. Bu, St. Vincent ve çevre adalarda kesinlikle 6 aydan fazla sürecek bir kriz" demişti.

Yanardağ'da 1902'de meydana gelen patlamada 1500’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Yanardağ, en son 1979'da faaliyete geçmişti.

20/04/2021 12:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yanardağ, uluslararası yardım çağrısı, karayipler
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.