Yangına havadan müdahale yeniden başladı

ads ads ads ads
23/06/2022

ads
Yangına havadan müdahale yeniden başladı

Havanın aydınlanmasıyla yangın bölgesinde havadan müdahale yeniden başladı.

Benter:Vakıflar İdaresi olarak elimizdeki imkanlarla her türlü desteği vermeye hazırız

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi (Evkaf) Genel Müdürü Prof.Dr.İbrahim Benter, , Mersinlik bölgesinde çıkan yangın sonucunda, mağdur olan vatandaşlara yardım etmek için bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Benter, “Vakıflar İdaresi olarak elimizdeki imkanlarla her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim arkadaşlarımız çalışmaya hazır. İlk fırsatta mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olacağız, her türlü ihtiyaçlarında yardımcı olacağız” dedi.

KTİMB Başkanı Gürcafer: Karadan müdahale neredeyse imkansız

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği  (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, neredeyse çaresiz kaldığımız bir noktada olduğumuzu ifade ederek, yangının zirvede devam ettiğini söyledi.

Gürcafer, “Karadan müdahale neredeyse imkansız. Bölgeye sürekli iş aracı tanker takviye yapıyoruz . Ancak Yangın karadan müdahale edilemeyecek noktalarda.” dedi.

Başbakan Üstel: İsrail’den sabah saatlerinde bir uçak söndürme çalışmalarına destek olacak

Başbakan Ünal Üstel, Mersinlik köyünün tamamen boşaltıldığını , Aradahan’ın ise tedbir amaçlı kısmi boşaltıldığını kaydetti.

Başbakan Üstel, sabah saatlerinde yangına havadan müdahalenin devam edeceğini, İsrail’den gelecek bir yangın söndürme uçağının da çalışmalara katılacağını söyledi.

Mersinlik Muhtarı Şeker: Yangın köyün güney tarafında daha yoğun

Mersinlik köyü muhtarı Mutlu Şeker, yangının güney tarafında daha yoğun olduğunu belirterek, köyün boşaltıldığını açıkladı.

Şeker,  dağın kuzeyinde olan yangının devam ettiğini söyledi.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sennaroğlu: Yangın bölgesindeki tarlaların acilen sürülmesi gerek

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, BRT’de katıldığı programda yaptığı açıklamada,yangın nedeniyle çok vahim durumda olunduğuna işaret ederek “Yangının tehdit ettiği bölgelerdeki tarlaların acilen sürülmesi gerekir.” dedi ve halka çağrıda bulundu.

Tatlısu Belediye Başkanı Orçan: Yangın on noktada sürüyor

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Mersinlik’te dün başlayan yangının, en az on noktada devam ettiğini bildirdi. rçan, “Hakikaten üzüntümüz çok büyük. 1995’te Beşparmak yangını yaşadık inanın bu ondan çok daha büyük bir felaket. Bunu biz yaşayanlar anlayabilir. Tek temennimiz yangının sönmesi…” dedi.

 

23/06/2022 06:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.