Yaptırımlar kaldırıldı

ads ads ads ads
02/11/2018

ads
Yaptırımlar kaldırıldı

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye karşılıklı olarak yaptırımları kaldırdı. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelik yaptırımları kaldırdı.

Türkiye de, müteakabiliyet çerçevesinde iki ABD’li bakana yönelik yaptırımları kaldırdı. Bu kararların ardından dövizdeki düşüş hızlandı

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada, Soylu ve Gül’ün yaptırım listesinden çıkarıldığı bildirildi.

Bunun üzerine Türkiye mütekabiliyet çerçevesinde ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen’e getirilen yaptırımları kaldırdı.

Türkiye ile ABD’nin karşılıklı yaptırımları kaldırması kararıyla ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, mütekabiliyet çerçevesinde ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen’e getirilen yaptırımların kaldırıldığını duyurdu.

Sözcü Aksoy, ABD’li bakanlara uygulanan yaptırımların kaldırılmasına ilişkin soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, yanıtında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelik yaptırım kararını kaldırmasına paralel olarak, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile ABD İç Güvenlik Bakanı Kirsjten M. Nielsen’e uygulanan yasakların kaldırıldığını bildirdi.

02/11/2018 23:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaptırımlar kaldırıldı, haberi, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.