Yaşlılara Yönelik Kamu Politikaları Konuşuldu

ads ads ads ads
29/11/2022

ads
Yaşlılara Yönelik Kamu Politikaları Konuşuldu

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII hibe programı kapsamında finanse edilen ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından yürütülen Yaşlı Hakları Hareketi Projesi kapsamında Yaşlılara Yönelik Kamu Politikaları semineri Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Feray Gökdoğan’ın sunumu katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Prof. Dr. Feray Gökdoğan, tüm dünyada olduğu gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde de yaşlı nüfusun gittikçe arttığını ve toplam nüfusun %13 gibi yüksek bir rakama ulaştığı halde yaşlılara yönelik kamu politikaların hala daha geliştirilmediğini ifade etti.   

Dünyadan farklı iyi uygulamalara değinen ve örnekler veren, Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmalarına atıfta bulunan Prof. Dr. Gökdoğan konuşmasında “yaşlı nüfusun sağlık, sosyal hizmet ve bakımı, özellikle sosyal güvenlik ve sağlığa ilişkin gereksinimlerinin karşılanmasının maliyet boyutunun çoğu diğer ülkelerdeki gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde de yakın bir tarihte karşılaşacağımız en önemli ekonomik ve sosyal sorunlardan biri olacaktır” diyerek sorunun ciddiyetine dikkat çekti.

  Türkiye'de gerçekleştirilen yaşlı nüfusa yönelik çeşitli projelerden ve politikalardan bahseden Prof. Dr. Gökdoğan “gelişmiş veya gelişmekte olan birçok ülkenin yaşlı bireylerin gereksinimlerinin karşılanması için tıbbi, ekonomik, sosyal ve benzeri alanlarda hazırlık yapılması gerekmektedir” diyerek, yaşlanan nüfusun yakın bir gelecekte yaratacağı toplumsal ve ekonomik kriz için de hazırlık yapmanın önemine ayrıca vurgu yaptı.  

Prof. Dr. Feray Gökdoğan’ın konuşmasından sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Soru-cevap sırasında farklı sektörler ve meslek grupları konulara yönelik geri bildirimlerde bulundular. Seminerin sonunda Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği olarak Dr. Feray Gökdoğan’a katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

29/11/2022 17:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaşlılara Yönelik Kamu Politikaları Konuşuldu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.