Yavuz Çıkarma plajı'nda 20 Temmuz kutlamaları

ads ads ads ads
20/07/2015

ads
Yavuz Çıkarma plajı'nda 20 Temmuz kutlamaları

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 41’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Yavuz Çıkarma Plajı’nda tören düzenlendi.

Saat 08:20’de protokol sırasına göre çelenklerin denize bırakılmasıyla başlayan törende, 21 pare top atışı yapıldı, saygı marşı çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra KKTC Yelken, Motor, Kürek Federasyonu’na bağlı yatlar tarafından Türkiye Aydıncık’tan getirilen Bayraklar Türk Askeri’ne teslim edilerek adaya çıkarıldı. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekildi.

Bunu, adada yakılan barış ve özgürlük meşalesinin asker tarafından sahile çıkarılarak Lefkoşa’daki tören alanına taşınmak üzere Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) öğrencilerine teslim edilmesi izledi.

Tören, Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde şehitlik özel defterinin imzalanması, şehitliğin gezilmesi ve kabirlere çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Bu yılki kutlamalarda ayrıca Cem Karabay tarafından en uzun süre denizaltında kalma dünya rekoru kırıldı.

Kutlamalara ayrı bir renk katan rekor olayı izleyen Guiness World Record Hakemi Seyda Subaşı Gemici de 52 Saat olan rekoru, 72 saate çıkaran Karabay’ın rekorunu onaylayarak ona sertifika takdim etti.

KARABAY “REKOR BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYARMI’NA ARMAĞAN OLSUN”

Rekor sonrası karaya çıkan Cem Karabay basına yaptığı kısa açıklamada, En Uzun Süre Denizde Yaşama Dünya Rekoru’nun 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na armağan ettiğini açıkladı.

Kıbrıs Türkü’nün Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayan Karabay, rekoru kırmasına emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Törene, Cumhurbaşkanlığı’nı temsilen Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam, KKTC Meclisi’ni temsilen Meclis Dışilişkiler Protokol Müdürü Resa Paşaoğluları, Başbakanlığı temsilen Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hüseyin Gürşan, Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği’ni temsilen Eğitim Müşaviri Harun Fatsa, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, KTBK’yi temsilen Merkez Komutanı Topçu Albay Kemal Çakmak, GKK’yı temsilen Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Yarbay Öntaç Ekim, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, GAÜ Rektörü Prof. Sadık Ülker, siyasi parti, dernek, okul ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı. 

20/07/2015 11:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yavuz Çıkarma plajı, 20 temmuz, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.