Yaz öncesi estetik ameliyat yapılabilir mi?

Yaza yenilenen bir vücutla girmek için estetik operasyon düşünenler ameliyat bölgesinin tatil dönemine kadar iyileşip iyileşmeyeceğini merak ediyor.

ads ads ads ads
15/05/2022

ads
Yaz öncesi estetik ameliyat yapılabilir mi?

Yaza yenilenen bir vücutla girmek için estetik operasyon düşünenler ameliyat bölgesinin tatil dönemine kadar iyileşip iyileşmeyeceğini merak ediyor. Plaj sezonunun başlamasına sayılı günler kala sizi yaza hazır hale getirecek estetik operasyonlarından bazılarını Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete anlattı. (Milliyet)

Kış döneminde estetik operasyonlarını geçirenler yenilenen vücutlarıyla deniz ve kumla buluşmaya hazır. Estetik operasyonu bugünlerde düşünenler ise hala geç kalmış sayılmaz. İyileşme sürecini göz önüne alarak yaza yetişecek operasyonlardan bazılarını meme büyütme, meme dikleştirme ve Skinny BBL olarak sıralayabiliriz. Ayrıca operasyon sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak da tamamen kendi elinizde.

Meme büyütme ameliyatından 6 hafta sonra denize girilebiliyor

Meme büyütme operasyonlarında silikon protezler kullanılarak meme dokusuna hacim veriliyor. Bu estetik cerrahi sonrası ortalama 6 hafta içinde denize girmek mümkün. ‘Yüzmeyle aram yok sadece güneşlensem de yeterli’ diyenler için bu süre 3 haftaya kadar inebilir. Ancak bikini dışında kalan degaje bölgesini nemli tutmak, en az 50 faktörlü güneş kremi ile meme derisini korumak oldukça önemli.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası 3-4 hafta yeterli...

Memenin kendi dokusunun şekillendirilerek daha dik ve sıkı bir görünüm elde etmeyi sağlayan bu estetik operasyon oldukça ağrısız ve hızlı bir iyileşme sürecine sahip. Ameliyattan 3-4 hafta sonrasında plaj için hazır hale gelinebiliyor ancak yine de yüzmek için 6 haftayı beklemek gerekiyor.

SkinnyBBL’den 1 ay sonra denize girmek mümkün

Klasik BBL’in aksine daha az yağ dokusu alınarak yapılan bu cerrahi işlem sonrası 3-4 hafta içerisinde deniz sezonunu açmak mümkün. Klasik liposuction sonrası yağ alınan bölgede şişlikler genellikle 6 hafta içerisinde azalırken, Skinny BBL işleminde daha az yağ alınması sebebiyle şişlikler çok daha erken azalıyor. Ancak yine de ameliyat bölgesinin nemli tutulması ve güneş koruyucu kremler ile koruma sağlanması gerekli oluyor.

Estetik operasyonlar sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak mümkün

Estetik ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak kişinin kendi elinde. Sigara içmemek, günde 30 dakika yürüyüş, haftada en az 2 kez güçlendirici antrenman, günde en az 6-8 saatlik uyku düzeni cerrahi iyileşmeyi kolaylaştırır. Bunun yanı sıra ameliyat sonrası önerilen ilaçları kullanmak çok önemlidir. Bazen ameliyatın 3.gününden sonra ağrının azalmasıyla ağrı kesiciyi bırakanlar olabiliyor. Ancak ağrı kesici kullanılmayan dönemde ara ara da olsa yaşanan ağrılar tansiyon basıncını yükselterek şişliklere ve morluklara sebep olabiliyor. Bu da iyileşme süresini uzatıyor.

Sigara kullanımı 3 hafta bırakılmalı

Cerrahi işlemler sonrası yara bakımı çok önemlidir. Sigara içilmesi yara iyileşmesi üzerinde çok ciddi olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Bu nedenle ameliyat sonrası özellikle ilk 3 haftada sigara kullanımı mümkünse sonlandırılmalı. Bunun dışında demir, çinko ve C vitamininden zengin beslenme (ıspanak, lahana, tofu, kivi gibi besinler) yara iyileşmesine oldukça olumlu etki edecektir. Son olarak ameliyat sonrası kontrol randevuları kesinlikle aksatılmamalıdır.

15/05/2022 14:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaz, öncesi, estetik, ameliyat,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.