Yaza özel cilt bakımı ipuçları

ads ads ads ads
15/06/2022

ads
Yaza özel cilt bakımı ipuçları

Yaz aylarında güneşinde etkisiyle cildinize daha özenli bakmanız gerekir. Yazın deniz, güneş ve havuz derken cildiniz çok fazla hasar görebilir. Bu nedenle yaz aylarında cilt bakımı yaparken bazı kuralları göz önünde bulundurmak gerekir. Yazın cildinizi dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirmek için günlük olarak bir bakım rutini belirlemelisiniz. "Yazın cilt bakımı nasıl yapılır?" diye merak ediyorsanız bu yazımıza gelin birlikte göz atalım.

Yazın cilt bakımı yaparken cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı güçlendirmeniz gerekir. Yazın cildiniz terden ve güneşten daha hassas hale gelir. Dış etkenlere karşı savunması azalan cilt bariyerini güçlü hale getirmek gerekir. Yazın cilt bakımı yaparken izlemeniz gereken adımları araştırdık.

YAZIN YAĞLI CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN

Yazın sıcak havalar sebebiyle vücudunuz çok fazla terler. Terden dolayı gözenekleriniz tıkanabilir. Eğer cilt bakımı yaparken içeriğinde yağ bulunan ürünleri kullanıyorsanız gözeneklerinizi daha çok tıkayabilirsiniz. Bu sebeple yazın su bazlı ürünleri tercih ederek cilt bakımı yapmanız gerekir.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Yazın cilt bakımı yapmanın en önemli adımlarından biri güneş kremi kullanmak. Cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyabilmek için her mevsim güneş kremi kullanmalısınız. Özellikle yaz aylarında güneş kremi kullanımını artırmalısınız.

Güneş ışınları erken yaşlanma, cilt lekeler, ciltte tahriş ve kızarıklık gibi birçok sorunu ortaya çıkarır. Güneşin ortaya çıkaracağı hasarlardan korunmak için dışarı çıkmadan ve güneşlenmeden 30 dakika önce güneş koruyucu sürmeniz önerilir.

CİLT TİPİNE UYGUN NEMLENDİRİCİ SEÇİN

Yaz aylarında cildinizin kurumasını engellemek için nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Cildinizi derinlemesine yağ ve kirden arındırdıktan sonra cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi uygulamayı ihmal etmeyin.

Cilt için nemlendirici kullanırken dikkat edilecek en önemli nokta cilt tipine uygun nemlendirici seçmek ve düzenli olarak uygulamaktır. Duş sonrası nemlendirici sürmek cildi rahatlatır ve ihtiyacı olan bakımı sağlar.

SU İÇEREK CİLDİNİZİ BESLEYİN

Yazın cildiniz güneşten dolayı çok fazla su kaybeder ve nemsiz kalır. Nemsiz kalan cildiniz dış etkenlere karşı savunmasız hale gelir. Yazın çok fazla su tüketerek cildinizin kaybettiği nemi geri kazanmanız gerekir.

Güneşin meydana getirebileceği hasarı en aza indirmek için günde mutlaka en az 2 litre su içmeniz önerilir. Su dışında mineral kaynağı soda ya da ayran da yaz aylarında sık tüketilebilir.

15/06/2022 20:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaza özel cilt bakımı ipuçları
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.