YDP: Hükümet belediyelere kaynak aktarmalıdır

ads ads ads ads
29/03/2020

ads
YDP: Hükümet belediyelere kaynak aktarmalıdır

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, hükümetin İskele bölgesinde 15 köyde karantina uygulamasını doğru ama eksik bir tedbir olarak değerlendirdi.

Arıklı yazılı açıklamasında, bu köylerde yaşayan insanların ne yiyip ne içeceği konusunda şu ana kadar herhangi bir tedbir alınmadığını belirterek, “Devlet, 5 yıldızlı otellerde misafir edip karantinaya aldığı vatandaşlarına gösterdiği ihtimamı, karantinaya alınan bölge insanları için de göstermelidir” dedi.

Hükümetin kaynak yokluğunu bahane etmemesi ve gerekirse iç borçlanmaya gitmesi ve bölgedeki belediyelere kaynak aktarması gerektiği görüşünü dile getiren Arıklı, şunları kaydetti:

" ‘Bu günlerde iç borçlanma yapılmayacaksa başka ne zaman yapılacaktır?’ sorusu haklı bir sorudur.

Karantina altındaki insanlara yapılacak yardımlar, belediyeler ve muhtarlıklar eli ile yapılmalıdır. Kişi ve kuruluşlar eli ile yapılan yardımlar hijyen kurallarına dikkat edilmediği için salgının yayılmasına neden olmaktadır. Hükümet bu konuda da bir düzenleme yapmalıdır.

Hükümete Karpaz bölgesinde karantinaya alınan insanlara bir an evvel yardım ulaştırılmasının  geciktirilmeyecek bir durum olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”

29/03/2020 16:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: YDP, hükümet, Erhan Arıklı, belediyeler, kaynak, haber, kıbrıs, karantina
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.