Yemeksepeti yeniden hacklendi iddiası: Şirketten açıklama geldi

Yemeksepeti'nin aylar sonra yeniden hacklendiği iddia edildi.

ads ads ads ads
16/11/2021

ads
Yemeksepeti yeniden hacklendi iddiası: Şirketten açıklama geldi

Yemeksepeti, sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırıldığını, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığının tespit edilmediğini açıkladı.

Şirketin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kötü niyetli bazı kişiler, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirketimize ulaşmış ve fidye talebinde bulunmuşlardır. Yemeksepeti olarak bu tip yasa dışı talepleri değerlendirmeye dahi almamızın mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumları bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir.
Diğer taraftan, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz."

MART AYINDA HACKLENMİŞTİ

Yemeksepeti 25 Mart 2021'de hacklenmişti. Siber korsanlar kullanıcılara ait birçok veriyi ele geçirmişti. Şirketten yapılan açıklamada kredi kartı bilgilerinin güvende olduğu bildirilmişti. 

16/11/2021 09:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yemeksepeti, Türkiye, Teknoloji, Ekonomi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.