Yeni Zelanda'da başörtüsü kampanyası: Aramızda bir fark yok!

ads ads ads ads
22/03/2019

ads
Yeni Zelanda'da başörtüsü kampanyası: Aramızda bir fark yok!

Yeni Zelanda'daki İslam karşıtı cami saldırılarının ardından ülkede Müslümanlarla dayanışma için başörtüsü kampanyası başlatıldı. Bazı televizyon sunucuları ekrana başörtüsü ile çıkarken, ülke çapından kadınlar başörtülü fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor.

Yeni Zelanda'da Müslümanları hedef alan cami katliamının ardından kadınlar Uyum için Başörtüsü isimli bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında ülkenin her yanından kadınlar başlarını örttükleri fotoğraflar paylaşıyor. Katılımcılardan biri, "Birisi silah sallayarak ortaya çıkarsa, o kişi ve silahı doğrulttuğu kişiler arasında durmak istiyorum. Arada bir fark görmemesini istiyorum çünkü bir fark yok" dedi.

‘Uyum için Başörtüsü' ismi verilen kampanya, Auckland kentinde yaşayan Thaya Ashman isimli bir doktor tarafından başlatıldı. Ashman, başörtüsü nedeniyle terörün hedefi olacağını düşündüğü için sokağa çıkmaktan korktuğunu söyleyen bir kadını duyunca aklına böyle bir kampanya başlatmak gelmiş. Reuters'a konuşan Ashman, "Şunu söylemek istiyordum: Biz sizinleyiz. Kendi topraklarınızda güvende hissetmenizi istiyoruz. Sizi seviyoruz, destekliyoruz ve size saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

‘ARAMIZDA BİR FARK YOK'

Katliamdan sonra kılınan ilk cuma namazına başörtüsü ile katılan Bell Sibly "Bugün neden başörtüsü takıyorum? İlk sebebim şu: Eğer birisi silah sallayarak ortaya çıkarsa, o kişi ve silahı doğrulttuğu kişi arasında durmak istiyorum. Arada bir fark görmemesini istiyorum çünkü bir fark yok" dedi. Rachel MacGregor isimli kadın ise "İlk kez bir azınlık olmanın ve çoğunluğun normalde giymediği bir giysi giymenin ne demek olduğunu anladım" diye konuştu.

22/03/2019 16:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yeni Zelanda’da başörtüsü kampanyası: Aramızda bir fark yok!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.