Yeniceköy-Paşaköy-Vadili Kısmi İsale Hattı Yenileniyor

ads ads ads ads
02/12/2020

ads
Yeniceköy-Paşaköy-Vadili Kısmi İsale Hattı Yenileniyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Su İşleri Dairesi Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan  “Yeniceköy-Paşaköy-Vadili Kısmi İsale Hattı Yenileme Projesi” çerçevesinde boruların döşenmesine başlandı.  

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı  Dursun Oğuz, çalışmaların devam ettiği projede incelemelerde bulundu. Bakan Oğuz, 1960 yılından sonra ilk kez boruların yenilendiğini ve sağlığa uygun olmayan asbestli borular değiştirilmiş olacağını söyledi. Bakan Oğuz, boruların yenilenmesiyle birlikte, su kaçaklarının önüne geçileceğini belirterek, civardaki köylerin su sıkıntısı sorunun da aşılacağını kaydetti.

Bakan Oğuz’a projedeki teknik detaylarla ilgili bilgiler verildi. İncelemede, imalatın tamamlanması sonrasında yeni isale hattının bölgeye sağlayacağı yararlar değerlendirildi. Bakan Oğuz, projeye vermiş olduğu desteği yineledi.   Su İşleri Dairesi tarafından ihale edilen proje ile ilgili çalışmalar, müteahhit firma Ceyda Construction Ltd. yükümlülüğünde ve Su İşleri Dairesi teknik elemanları kontrollüğünde devam ediyor Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı  Dursun Oğuz huzurunda Ekim ayında sözleşmesi imzalanan ve geçtiğimiz ay yer teslimi yapılan sözkonusu proje kapsamında döşenmesi hedeflenen ve teknik şartnameye uygun standartlarda Türkiye Cumhuriyeti’nde imal edilip ülkemize ithal edilen muhtelif çaplardaki boru malzemesi, proje sahasına getirildi. Kazı güzergâhı, projede belirtilen ve Aslanköy istikametinde devam eden tarla yolunun kuzey doğrultusunu takip edecek olup müteahhit firmanın harita ekibi tarafından arazide işaretlendi. İşaretlenen doğrultuda, boruların döşenmesinde kullanılacak olan kum malzemenin nakliyesi gerçekleştirilip, eş zamanlı olarak kazı çalışmaları başlatılaraķ boruların montaj faaliyetlerine geçildi. 

02/12/2020 14:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.