Yenierenköy Belediyesi 1.Yaza Merhaba Panayırı Sone Erdi

ads ads ads ads
16/07/2019

ads
Yenierenköy Belediyesi 1.Yaza Merhaba Panayırı Sone Erdi

Yenierenköy Belediyesi’nin 10-14 Temmuz tarihlerinde düzenlemiş olduğu beş gün süren 1.Yaza Merhaba Panayırı sona erdi.

Panayırın açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bazı bakanlar, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, meclis üyeleri, bölge muhtarları yaptı. Açılışı büyük bir kalabalık izledi.

Panayır 5 gün boyunca gündüz ve gece etkinlikleri olarak düzenlendi. Plajda düzenlenen gündüz etkinlikleri  içerisinde Kıbrıs çocuk oyunları ve boyama etkinlikleriyle çocuk şöleni, survivor yer aldı.

İlter İnsan,Sercan Garipsazcı ve Yüksel Bayburt anısına satranç; Özer İnsan anısına tavla, plaj voleybolu, Mehmet Galata anısına halı saha futbol turnuvaları ve Nezihe Özkıran anısına tatlı yarışması düzenlendi. Derece girenlere ödülleri adına anı turnuvası düzenlenen kişilerin aileleri tarafından verildi.

Panayırın gece etkinlikleri arasında eski gelinlik ve nikah elbiselerinin sergilendiği defile ve eski fotoğraflardan oluşan bir sunum ile Dillirga gecesi, dans gecesi ve çeşitli konserler yer aldı.

Panayırda gerçekleştirilen dans etkinliklerine  Erenköy lisesi halk dansları ve zumba grupları (Buğse Sadetoğlu) ; modern ve Latin dans grupları ( Gülçin Uyguner-Hande Özkıran);bemsa Kültür,Sanat ve Spor Derneği halk dansları topluluğu (Ali Akyerli) ve Bemsa Yağmur&Erdoğan solo dans grubu (Gülçin Uyguner);Yender Kültür ve Sanat Derneği halk dansları grupları (Ceren Ö.Selengin-Emine B.Bayram); Diamoonte Dans okulu grupları (Hasine Felek );Yenierenköy İlkokulu modern dans grubu(Seren A.Arslan),Ziyamet Özel Eğitim ve İş eğitimi merkezi özel gösterisi(Zehra V. Osmanlılar) ve konuk dans grupları Red Raw Dance Complex,Yakın Doğu Üniversitesi dans grubu,Vadili Gençlik Merkezi halk dansları grubu, Irmak Ateşgür ve Hasan Murat Sirhan solo dans gösterileri sahne aldı.    

Dans gecesinde Erenköy Lisesi eski öğretmenlerinden ve dans eğitmenlerinden Melike Barut Tan’a Erenköy Lisesi’nde öğretmenlik ve dans eğitmenliği  yaptığı yıllarda(1999-2008)  öğrencilerinin yüreğinde yaktığı  ve katlanarak günümüze kadar gelen dans ateşi için eski öğrencileri tarafından bir plaket takdim edildi.

Panayırda yer alan konserlerden ,panayırın da en kalabalık gece olmasını sağlayan  Buray konseri bölge halkı ve bölgeye tatil yapmaya gelen yerli turistler tarafından oldukça beğenildi. Türkiye’nin ve ülkemizin en çok beğenilen şarkıcılarından biri olan  Buray’ın kendi köyünde ilk kez konser vermesi büyük heyecan yarattı. Buray,Kıbrıs’ta  herkesi çok iyi bildiği ve sevdiği Dillirga adlı parçayı sahnede babası müzisyen Turgay Salim Hoşsöz ile birlikte söyledi. Yahya Erenköy ve grubu,Kıbrıs Müzik Yolcuları,Grup SOS, Hakan Yazıcıoğlu.O Ses Türkiye Günay  panayırda yer alan ve çok beğenilen konserler  arasında yer aldı.

Büyükkonuk’taki boğulma olaylarının haberi üzerine üzüntüsünü dile getiren Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak’ın 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan gece konserlerini  iptal ettiği belirtildi.

Panayırın sunuculuğunu Togay Menekşeli ve Ceyda Güney Köylü üstlendi.

16/07/2019 12:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yenierenköy Belediyesi
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.