Yerli üretimde indirim kampanyası

Sanayi Odası indirim kampanyasını açıkladı.

ads ads ads ads
20/11/2018
HK

ads
Yerli üretimde indirim kampanyası

“Kıbrıs Türk Sanayi Odası, halkın alım gücünün bir nebze rahatlaması için başlattığı indirim kampanyasının tanıtımı Başbakan Tufan Erhürman’ın katılımı ile gerçekleştirdi.

Kampanyanın tanıtımı Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda yer aldı.
“Halkın Ürünleri, Halkın Yanında” adı altında başlatılan kampanya ile içme suyundan, süt ürünlerine, mobilyadan alüminyum-PVC doğrama kapı-pencereye, zeytinyağından hellime, yoğurttan et ürünlerine inşaat malzemelerinden plastik ürünlere kadar birçok çeşitte indirim sağlanıyor.

92 yerel üreticinin katıldığı kampanya kapsamında yüzde 5’ten yüzde 25’e kadar indirimler gerçekleşitirilecek.

Kıbrıs Türk sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk açılışta yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların aşılabilmesi için topyekün bir mücadelenin gerekliliğine işaret etti.

Sadece ithalatın teşvik edilmesiyle krizin daha da büyütüldüğünü söyleyen Avunduk, sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşabilmenin tek yolunun üretimi teşvik etmek olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk sanayi Odası’nın üzerine düşeni yaptığını ve odaya üye kuruluşların elini taşın altına koyduğunu dile getiren Avunduk, bu kampanyanın toplumsal mücadeleyi teşvik ederek piyasayı rahatlatacağını kaydetti.

Başbakan Tufan Erhürman da ülkedeki sıkıntıların aşılabilmesi için ithalatı azaltarak üretimi artırıp iç piyasada tüketmek gerektiğini vurguladı.
KKTC’ye yıllık ithalatın 1 milyar 800 milyon dolara ulaştığını, bunun 1 milyar dolardan fazlasının Türkiye’den ithal edildiğini ifade eden Başbakan Erhürman, buna karşılık ihracatın 106 milyon dolarda kaldığını söyledi.

Yıllık dış ticaret açığının 1 milyar 700 milyon dolar olmasının ekonomik krizi daha da büyüttüğünden söz eden Erhürman, tek çarenin daha fazla ve daha kaliteli üretim yapmak olduğunu belirtti.
Yerli üretimin istihdam olanaklarını da artırmada etken olacağını dile getiren Erhürman, özel sektör çalışanlarının sadece yüzde 4’inin KKTC vatandaşı olduğunun da altını çizdi.
Başbakan Erhürman akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirimin gündeme gelebileceğini de belirtti.
Dövizin artmasıyla elektrik ve akaryakıt girdi maliyetlerinin de yükseldiğine işaret eden Erhürman, dövizin nispeten düşmesiyle önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarının da düşüş göstereceğini açıkladı.
Dövizin düşmesiyle birlikte fiyatların da düşmesi gerektiğinin altını çizen Erhürman, “tüketici, dövizin düşmesiyle birlikte fiyatların da ucuzlamasını bekliyor, bu yapılmalıdır da. Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın gerçekleştirdiği kampanya bu mesajın verilmesi ve yerli üretimin kullanılmasının teşviki açısından son derece önemlidir” dedi.
Başbakan, Hükümetin, fırsatçılığa müsade etmemek adına denetimlerini sürdürdüğünü söyledi.
Erhürman, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata aykırı çok sayıda ürünün tespit edilerek müsadere edildiğini kaydetti. Başbakan Erhürman, “Krizi fırsat bilenlere biz fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Daha fazla, daha kaliteli üretim yapıp üretilenleri iç piyasada tüketmeliyiz” diyen Erhürman, üretmenin Kıbrıs Türk halkının özgüvenini artıracağını ve varoluşunu kanıtlayacağını belirtti.

20/11/2018 11:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, indirim kampanyası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.