Yine Çin, yine dünyaya yayılıyor! Korkulan oldu

Yeryüzünü diz çöktüren koronavirüs salgınının dokuzuncu ayında vaka sayısı 30 milyonu aştı

ads ads ads ads
18/09/2020

ads
Yine Çin, yine dünyaya yayılıyor! Korkulan oldu

Yeryüzünü diz çöktüren koronavirüs salgınının dokuzuncu ayında vaka sayısı 30 milyonu aştı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa'ya yeni bir Covid-19 dalgası geldiğini resmen duyurdu. Çin'deki bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan bakteri ise şok etkisi yarattı.

Dünya üzerinde 31 Aralık tarihinde Çin'in Wuhan kentinden gelen bir haberin yeryüzünü sonsuza kadar değiştireceğini kimse tahmin etmemişti ancak yeni haber yeryüzünü alt üst etti.

Amerika’daki Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre bugüne kadar dünya genelinde 30 milyon 67 bin 758 kişiye koronavirüs bulaştı. Can kaybı ise 944 bin 856 kişiyi buldu.

Salgından en fazla etkilenen ülkelerin başında ABD, Hindistan ve Brezilya geliyor. ABD’de 6.6 milyon vaka ve 197 binden fazla ölüm var.

Hindistan’da son bir haftadır neredeyse günde 90 binden fazla yeni vaka tespit edildi. 80 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Ülkede yoğun bakım yatağı ve oksijen yetersizliği yaşanıyor.

Brezilya vaka sayısında 4.4 milyonla üçüncü sırada olsa da, can kaybında ABD’den sonra geliyor. Ülkede 134 binden fazla kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Avrupa’da vaka sayıları hızla artıyor, İspanya ve Fransa'da son 24 saatte günlük vaka sayıları 10 bini geçti. İsrail, Mart ayından sonra ikinci kez sokağa çıkma kısıtlamaları getiren ilk ülke oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa’ya çok ciddi yeni bir koronavirüs dalgası geldiğini resmen duyurdu. WHO bölgesel direktörü Hans Kluge, Avrupa genelinde patlayan koronavirüs vakalarının 'uyanma çağrısı' niteliğinde olduğunu belirtiyor.

WHO, Avrupa Birliği ülkelerinin yarısından fazlasında son iki haftada günlük vaka sayılarının iki katına çıktığını duyurdu. Kopenhag’da konuşan Hans Kluge, sadece geçen hafta Avrupa genelinde 300 binden fazla yeni vaka tespit edildiğini, bunun da Mart ayında tespit edilen sayılardan daha fazla olduğunu belirtti: Kluge "Artık daha fazla test yapıldığı için daha fazla vaka tespit ediliyor olsa da, bir yandan da bölgede salgının hızla yayıldığına dair bizi alarma geçiren durumu ortaya koyuyor" dedi.

 

18/09/2020 08:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çin, dünya, haberkıbrıs, koronavirüs, covıd-19, salgın,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.