Yiyeceklerin hızla bozulmasını önleyen pratik yöntemler

ads ads ads ads
23/06/2021

ads
Yiyeceklerin hızla bozulmasını önleyen pratik yöntemler

Meyve ve sebzelerinizin hızla bozulmasından ve kısa sürede çöpe gitmesinden şikayetçiyseniz işinize yarayacak bazı bilgilerimiz var. Yarım kalmış soğan ya da avokadonuzu sağlıklı bir şekilde saklamanın yöntemlerini mutlaka bilmeniz gerekiyor. İşte buzdolabında saklanan yiyeceklerin daha uzun dayanabilmesi için bazı öneriler....

Yarım soğan nasıl saklanmalı?

Yarıya bölünmüş bir soğanı plastik bir torbaya koyar ve ağzını sıkıca kapatırsanız, buzdolabında üç ila beş gün dayanır.

Bir diğer yöntem de derin dondurucudur. Artan yarım soğanı saklamak için derin dondurucu ideal bir alan olabilir. Artan soğanı küp küp doğrayın ve buzdolabı poşetine koyun. Böylece bir sonraki kullanıma hazır şekilde soğanınızı saklamış olursunuz

Avokado ikiye kesildiğinde hücre duvarları ayrıldığı için meyve kahverengileşmeye başlar.

Yarım avokado üzerine limon suyunu sıkın ve buzdolabında saklamadan önce üzerini şeffaf folyoyla sarın

. Limondaki asitler oksitlenmeyi azaltacaktır. Bu, 24 saate kadar yeşil ve lezzetli kalmasını sağlayacaktır.

Muz nasıl saklanır? Yarım muz veya kesilmiş muz saklama yöntemi

Muzu saklamakta en etkili yöntem sap kısımlarını streç filme sarmaktır, böylece bir haftaya kadar çürümeden muhafaza edilebilir.

Yarısı yenmiş ve kabuğu kalmış bir muz varsa, alüminyuma sararak buzdolabında iki güne kadar saklayabilirsiniz.

Eve geldiğiniz muzu hemen plastik poşetten çıkarın ve hiç bir zaman plastik poşette tutmayın, yoksa muz poşette nemlenir ve çürüme başlar. Plastik poşet yerine kağıt poşet kullanmalıdır.

Sarımsak nasıl saklanmalı?

Sarılmamış veya bütün sarımsağı karanlık bir kilerde iki aya kadar saklayabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken, kabuklu sarımsaklarınızı, kuru, serin, iyi hava alan karanlık bir yerde saklamaktır. Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır.

Kabuklu taze zencefil plastik bir torba ya da kağıt havlu içerisinde buzdolabında 2-3 hafta, dondurucuda 6 ay kadar kadar saklanabilir.

Zencefili kabukları soyulmuş olarak satın aldıysanız veya kestiyseniz, mutlaka buzlukta saklamalısınız

Brokoli nasıl saklanır?

Plastiğe sarılmış brokoli buzdolabında beş güne kadar saklanabilir.

Eğer brokoli taze olarak alınmış ise 5 gün ila 7 gün arasında buzdolabında saklandığı taktirde tazeliğini korur. Bunun dışında brokolilerin köke benzemekte olan bölümleri suyun içerisinde kalacak bir şekilde temiz bir kaseye konulur ise 5 ila 7 gün arasında taze olarak saklanabilir.

Fesleğen nasıl saklanmalı?

Bir demet fesleğeni bir bardağa koyun ve sapları geçecek kadar suyla doldurun, ardından tüm bitkiyi bir plastik torba ile nazikçe örtün. Bu, bir haftaya kadar tezgahınızda saklanabilir.

Domatesi en iyi nasıl saklanır?

Domatesleri ambalajsız veya havalandırmalı bir kapta tezgahın üzerinde tutmalısınız. Bunlar beş güne kadar sürebilir.

Bilim insanları, mutfakların vazgeçilmezi domatesin kesinlikle buzdolabında muhafaza edilmemesi gerektiğini açıkladı. ...

Bilim insanları domatesin 12 derecenin altında tutulduğunda soğuk atmosferin sebzenin nispeten taze kalmasını sağladığını ama tadının tamamen değiştiğini belirtti

Biberiye ve kekik gibi otlar nasıl saklanır?

Biberiye ve kekik plastiğe sarılıp buzdolabında saklandığında iki haftaya kadar dayanabilir.

Eğer taze ot ve baharatlar kullanıyorsanız derin dondurucuda, buz küplerine koyarak saklayın. Biberiye ve kekik gibi çeşitli baharatları taze haliyle değerlendiriyorsanız, bu otların süresini uzatmak için buz küplerine dizip üzerlerine zeytinyağı dökerek saklayabilirsiniz.

Şarküteri tezgahından aldığınız soğuk etleri hava almayan kapalı bir torbaya koyun. Açılmamışsa iki hafta, açılmışsa bir hafta buzdolabında saklanabilir.

Kırmızı et buzdolabında -2 santigrat derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda -18 santigrat derecede ise daha uzun süre saklanabilir.

Yeşillikler nasıl saklanmalı?

Lahana gibi koyu, yapraklı yeşillikleri, bir haftaya kadar buzdolabınızdaki ürün çekmecesine koymadan önce kuru bir kağıt havluyla birlikte plastik bir torbaya koymanız gerekir.

Yeşillikleri daha uzun süre saklamak için en pratik yöntem derin dondurucuda saklamaktır. Maydanoz, roka, dereotu gibi az miktardaki sebzeler yıkanarak kurutulmalı, daha sonra buzdolabı poşetlerine bölünerek derin dondurucuya atılmalıdır.

Örneğin; marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkadıktan sonra kurutucu kaplarda kurutun. Kuruduktan sonra hava almayan kaplarda veya küçük buzdolabı poşetlerinde saklayın. Kullanmak istediğinizde kabın içerisinden aldıktan sonra tekrar hava almayacak şekilde kapatın. Bu işlemleri yaparsanız yeşillikler çürümez.

23/06/2021 17:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yaşam, evde yaşam, haberkibris
MANŞETLER

HK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.