Yorgun ve bitkin hissetmenizin 4 nedeni

ads ads ads ads
06/06/2022

ads
Yorgun ve bitkin hissetmenizin 4 nedeni

Kendinizi sürekli yorgun, bitkin ve mutsuz hissedebilirsiniz. İş hayatının ya da sosyal yaşamınızın stresi enerjinizi düşürüyor olabilir. Hayatınızdaki birçok şeyden şikayetçiyseniz ve mutlu olamıyorsanız bu durum yorgunluğunuzu artırabilir. Yorgunluğunuzun sebebini merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Kendinizi yorgun ve bitkin hissetmenizin sebebi günlük olarak yaptığınız alışkanlıklarınız olabilir. Kronik yorgunluğunuzda baş edebilmek istiyorsanız bunun çözümü elbette ki var. İşte yorgun hissetmenizin 4 etkili sebebi...

YATMADAN ÖNCE TELEFONLA İLGİLENMEK

Teknolojinin ilerlemesiyle bilgisayarda ve telefonda geçirdiğimiz vakitler çok uzadı. Bu durum birçok uyku problemini ve gelecek kaygısını da beraberinde getirdi. Hatta sürekli elimizdeki telefonlarla uyuyakalır olduk.

Araştırmalar, birçok insanın gün içinde yanıtlanması gereken e-posta veya mesajları uyku öncesi yanıtladığını, geceleri telefondan gündemi takip ettiği veya sosyal medya hesaplarında uzunca bir süre zaman geçirdiğini saptadı.

Bu durumun da insanlarda kronik mutsuzluğu ve yorgunluğu tetiklediği ortaya çıktı. Bu sebeple yatmadan önce 20 ila 60 dakikayı tamamen teknolojik cihazlardan uzak durarak geçirmeniz öneriliyor.

MADDİ KAYGILAR

Ne kadar çalışırsanız çalışın sürekli maddi anlamda kaygılı hissedersiniz. Zor ekonomik şartlar kaygılarınızı artırdığı için ne yapacağınızı bilemez hale gelebilirsiniz.

Para konusun stresliyseniz bunu aşmanın yollarını aramanız gerekir. Maddi konularda kaygılarınız geleceğini yönlendirme konusunda sizi olumsuz etkileyebilir. Eğer tek başına bunun için çözüm yolu üretemiyorsanız bir uzmandan destek almalısınız.

YANLIŞ BESLENME ALIŞKANLIĞI

Doğru olmayan beslenme alışkanlığı da yorgun ve bitkin hissetmenize sebep olabiliyor. Gün içerisinde yetersiz beslenmek, öğün atlamak vücudunuzun yorgun düşmesini tetikliyor.

Yanlış beslenme alışkanlıkları vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineral değerinin yeterince karşılanmamasına yol açabiliyor.

Stres ve kötü beslenme gibi faktörlerin doğal bir sonucu olarak da kronik yorgunluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sebeple kendinize özel sağlıklı bir beslenme programı oluşturmanız gerekiyor.

HAREKETSİZ YAŞAM

Kronik yorgunluğun bir diğer sebebi de hareketsiz yaşamdan kaynaklanıyor. Egzersiz ya da yürüyüş yapmayan biriyseniz kendinizi sürekli yorgun hissedebilirsiniz.

Bunu önlemek için her gün 30-45 dakika yürüyüş yaparak hem kaslarınızı çalıştırabilir hem de zihin olarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. Hareket ettikçe yorgunluk hissinin ortadan kalktığını göreceksiniz.

06/06/2022 19:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yorgun ve bitkin hissetmenizin 4 nedeni
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.