YouTube kullanıcılarına video izlemeye ara vermelerini önerecek

ads ads ads ads
15/05/2018

ads
YouTube kullanıcılarına video izlemeye ara vermelerini önerecek

YouTube, aralıksız uzun süre video seyreden kullanıcılara ara vermelerini öneren yeni bildirimleri kullanıma sundu. Uzun süre video izlemek gözleri yorduğu gibi, insanların işlerinden geri kalmasına da sebep oluyor.

İzlemeye ara vermeniz gerektiğini hatırlatan bildirimleri açmak için YouTube profil fotoğrafınıza tıkladığınızda açılan menüden Ayarlar > Genel yolunu seyretmeniz gerekiyor. Ardından en tepede yeni “Ara vermem gerektiğini hatırlat” seçeneğini göreceksiniz.

Seçeneği işaretlediğiniz halde karşınıza 6 hatırlatma sıklığı çıkacak. YouTube’un sizi her 15 dakikada, 30 dakikada, 60 dakikada, 90 dakikada ya da 180 dakikada bir uyarmasını sağlayabilirsiniz.

Bildirimler videoların durmasını sağlamıyor. İsteyen kullanıcılar basitçe bildirimi kapatarak video izlemeye devam edebiliyor. Özellik kademeli olarak sunulmaya başladığından, hemen yukarıdaki söz konusu seçeneği göremeyebilirsiniz.

YouTube ayrıca yeni bir özellik daha duyurdu. Kullanıcılar artık uygulamanın kendilerine göndereceği tüm bildirimleri günün belirli bir saatinde tek bir liste olarak alabiliyor.

15/05/2018 10:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: YouTube, video izleme, teknoloji, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.