Yüzde 367 büyüme yetmedi! Zoom'un değeri bir günde yüzde 14 düştü

Corona virüs (Covid-19) salgını döneminde kullanıcı sayısını 10 milyondan 300 milyona çıkaran Zoom hisseleri bir günde yüzde 14'lük bir düşüş yaşadı

ads ads ads ads
02/12/2020

ads
Yüzde 367 büyüme yetmedi! Zoom'un değeri bir günde yüzde 14 düştü

İlk olarak 2019'un son günlerinde ortaya çıkan ve Dünya genelinde 1.5 milyona yakın kişinin hayatına mal olan corona virüs (Covid-19) salgını çalışma alışkanlıklarımızı da radikal bir biçimde değiştirdi.   

Corona virüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında on milyonlarca kişi evden çalışmaya başladı. İnsanların evden çalışmaya başlaması ile birlikte ise online toplantılar yapabileceğiniz uygulamalar kısa süre içinde hatırı sayılır bir popülariteye ulaşmış durumda.   

 

O uygulamalardan en dikkat çekici olanı Zoom. 9 yıl önce kurulan ve aralık 2019’da 10 milyon kullanıcıya hizmet veren uygulama kısa sürede 300 milyon kullanıcı rakamına ulaştı. 

Ancak Zoom son günlerde alışkın olduğumuzun aksine kötü haberler ile gündemde. Zoom'un  hisseleri salı günü yüzde 14 düşüş yaşayarak şirketin tarihinin en kötü gününü yaşamasına neden oldu. 

CNBC'de yer alan habere göre, bu düşüş, platformun üçüncü çeyrek beklentilerini tutturmasına rağmen kullanıcı sayısındaki artışın yavaşlama trendine girmesi sonrası meydana geldi. 

Aynı habere göre, Zoom üçüncü çeyrekte gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 367 oranında artırdı. Ancak yatırımcıların Zoom'un  uzun vadede 2020 yılındakine benzer bir kullanıcı artışına erişemeyecek olması düşüş trendinin fitilini ateşledi. 

corona virüs pandemisinden en karşı çıkan platformların başında gelen Zoom'ın hisseleri sadece 2020 yılında yüzde 500 arttı.

02/12/2020 14:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zoom, teknoloji, haber
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.