YYK: 'Medya Okuryazarlığı' ortaokul müfredatına giriyor

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yayın Yüksek Kurulu işbirliğiyle, görsel, işitsel ve yazılı medya konusunda çocukları bilinçlendirmek için ortaokullarda “medya okuryazarlığı” dersi müfredata alınıyor

ads ads ads ads
25/07/2012
T.A.K.

ads
YYK: 'Medya Okuryazarlığı' ortaokul müfredatına giriyor

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yayın Yüksek Kurulu işbirliğiyle, görsel, işitsel ve yazılı medya konusunda çocukları bilinçlendirmek için ortaokullarda “medya okuryazarlığı” dersi müfredata alınıyor.

Yayın Yüksek Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yayın Yüksek Kurulu işbirliği çerçevesinde “medya okuryazarlığı” 2012-2013 ders yılında 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ders programlarında zorunlu ders olarak yer alacak.

Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün, Kurul’un girişimleriyle başlatılacağını belirttiği medya okuryazarlığı dersinin ortaokul öğrencileri için çok önemli bir ders olarak görüldüğünü söyledi.

Medyanın hayat içinde yer aldığını kaydeden Üstün, dersin hem öğrencilere, hem de anne babalara katkı sağlayacağını belirtti. 

25/07/2012 19:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: YYK: ’Medya Okuryazarlığı’ ortaokul müfredatına giriyor
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.