Zaimağaoğlu: KKTC’nin adının sanat dünyasında üst sıralarda anılmasına hizmet ediyoruz

 Kültür Dairesi, ülkemizin duayen sanatçıları İsmet Tatar ve Osman Keten’in 2022 yılında açılan sergilerinde sergilenen eserlerinden birer adet alarak Kültür Dairesi Sanat Koleksiyonuna kazandırdı.

ads ads ads ads
19/01/2023

ads
Zaimağaoğlu:  KKTC’nin adının sanat dünyasında üst sıralarda anılmasına hizmet ediyoruz

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, İsmet Tatar’ın “Mavide Meditasyon” isimli ve Osman Keten’in “Belirlenmemiş ve Şekillenmemiş Öz” başlıklı 2022 yılında açılan sergilerinde yer alan eserlerinden birer adet alarak, Kültür Dairesi Sanat Koleksiyonuna kazandırdı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, ülkemizin duayen sanatçıları İsmet Tatar’ın “Mavide Meditasyon” isimli ve Osman Keten’in “Belirlenmemiş ve Şekillenmemiş Öz” başlıklı, 2022 yılında açılan sergilerinde yer alan eserlerinden birer adet alınarak, Kültür Dairesi Sanat Koleksiyonu’na kazandırıldı. Sanatçılar İsmet Tatar ve Osman Keten, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nu ziyaret ederek eserlerini teslim ettiler.

Zaimağaoğlu

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun konu hakkında basına verdiği bilgiye göre, İsmet Tatar’ın el yapımı kağıt üzerine, soyut Cyanotype baskı tekniği ile yaptığı, son dönem eserleri arasında yer alan, 2022 yılında çalıştığı bir eseri ile Osman Keten’in 2013 yılında, kavramsal sanat alanında karışık teknikle yaptığı bir eserinin Kültür Dairesi tarafından alındığını bildirdi. Kültür Dairesi’nin ülkemiz sanatının gelişmesine ortam sağlamak görevinin yanı sıra ülkemiz sanatını gelecek nesillere ulaştırarak geleceğe taşınmak anlamında da önemli bir görevi bulunduğunu vurgulayan Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi’nin bütçe imkanları çerçevesinde sanatçıların eserlerini satın alarak KKTC Sanat Koleksiyonu’na kazandırdığını belirtti. Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi’ni ziyaret eden sanatçılara teşekkür ederek, çalışmalarıyla KKTC’nin adının sanat dünyasında üst sıralarda anılmasına hizmet ettiklerini ve Kıbrıs Türk halkını gururlandırdıklarını ifade etti.

Kültür Dairesi’ni ziyaret eden İsmet Tatar da Kültür Dairesi’nin yakın zamanda başlattığı başarılı çalışmaları takip ettiğini belirterek Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nu tebrik etti. Osman Keten ise ziyarette yaptığı konuşmasında, sanatçıların atölyelerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ancak önemli olanın bu çalışmaların toplumsal bilince ulaşmasının sağlanması olduğunu vurgulayarak Kültür Dairesi’nin son zamanlarda bunu çok iyi yaptığını belirtti.  

19/01/2023 14:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Zaimağaoğlu, KKTC, , kültür dairesi, sanat, sanatçı, eser, ismet tatar, osman keten
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.