Zelenskiy: Eurovision'un Mariupol'de düzenlenmesi için çalışacağız

ads ads ads ads
15/05/2022

ads
Zelenskiy: Eurovision'un Mariupol'de düzenlenmesi için çalışacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Eurovision Şarkı Yarışması'nı ülkesinin kazanması sonrası, 'Eurovision katılımcıları ve konuklarını bir gün Ukraynalı Mariupol'da ağırlamak için elimizden geleni yapacağız' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 66'ıncısı bu yıl İtalya'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı "Stefania" adlı şarkısıyla Ukrayna'yı temsil eden "Kaluş Orkestra"nın kazanmasıyla ilgili olarak Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna müziği ve Ukraynalıların cesaretinin Avrupa'yı etkilediğini söyledi.

Vladimir Zelenskiy, "Önümüzdeki yıl Ukrayna Eurovision'a ev sahipliği yapacak, tarihinde üçüncü kez ve inanıyorum ki son değil" değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, halen Rusya'nın kuşatması altında bulunan Mariupol kentiyle ilgili "Eurovision katılımcılarını ve konuklarını bir gün Ukraynalı Mariupol'da ağırlamak için elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

Ukrayna üçüncü kez yarışmayı kazandı

Yarışmada Ukrayna'yı temsil eden ekibe teşekkür eden Zelenskiy, "Düşmanla savaşta muzaffer akorumuzun çok uzak olmadığından eminim" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna, 2004 ve 2016 Eurovision Şarkı Yarışmalarını da kazanmıştı.

15/05/2022 16:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Zelenskiy: Eurovision’un Mariupol’de düzenlenmesi için çalışacağız
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.