Zihin okuyan kasklar satışa çıkıyor: Fiyatı 50 bin dolar

ABD'de bir şirket zihin okuyabildiğini iddia ettiği kaskları satışa sunmaya hazırlanıyor.

ads ads ads ads
17/06/2021
HK

ads
Zihin okuyan kasklar satışa çıkıyor: Fiyatı 50 bin dolar

ABD'de bir şirket zihin okuyabildiğini iddia ettiği kaskları satışa sunmaya hazırlanıyor. Fiyatı 50 bin dolar olan kasklar üstün teknolojiyle donatılmış durumda. Kask, 5 yılda 110 milyon dolarlık yatırımla geliştirildi.

Amerikalı girişimci Bryan Johnson tarafından kurulan Kernel adlı şirketin, zihinleri okuyabildiğini iddia ettiği kaskları 50 bin dolardan piyasaya süreceği bildirildi.

Bloomberg Businessweek'teki makalede, Johnson'un, 5 yılda 110 milyon dolar harcayarak beyin aktivitelerini izleyip kaydedebilen bir kask geliştirdiği ve bu icadıyla bilim dünyasını heyecanlandırdığı belirtildi.

Birkaç kilogamlık kaskların, beynin elektriksel uyarılarını ve kan akışını düşünce hızında ölçerek analiz eden ve bu organın dünyaya nasıl tepki verdiğine dair bir veri sağlayan sensör yuvalarını içerdiği belirtildi.

Haftalık ekonomi dergisinde, bu teknolojinin yıllardır var olduğu ancak bunun milyonlarca dolara mal edilen ve hastaların klinik bir ortamda hareketsiz oturmasını gerektiren oda boyutunda makinelerle mümkün olduğu ifade edildi.

Makalede, "Herkesin takıp dolaşabileceği daha uygun fiyatlı bir teknolojinin vaadi, akıllara durgunluk veriyor. Heyecanlı araştırmacılar, beyin yaşlanması, zihinsel bozukluklar, sarsıntılar, felçler ve meditasyon gibi geçmişteki metafizik deneyimlerin arkasındaki mekanikler hakkında fikir edinmek için kaskları kullanmayı bekliyor" ifadelerine yer verildi.



"MAAŞ ÖDEMELERİNİ İKİ HAFTA GECİKMELİ YAPABİLİYORDUK"

Söz konusu icadın üretimi için çok ciddi riske girdiklerini söyleyen Kernel'in yöneticisi Bryan Johnson, şirketin yoluna devam etmesi için kişisel banka hesabını neredeyse sıfırladığını belirtirken, "Maaş ödemelerini iki hafta gecikmeli yapabiliyorduk" dedi.

Johnson, "Bilim insanları kalbimizi, kanımızı ve hatta DNA'mızı ölçmek için her türlü test ve makineyi yaptılar. Ancak beyin testleri nadir ve pahalı olmaya devam ediyordu ve bizi en çok tanımlayan organ hakkındaki verilerimizi keskin bir şekilde sınırlandırıyordu" ifadesini kullandı.

ABD'li risk sermayedarı Johnson çevrimiçi ödeme işlemleri alanındaki yatırımları ile servet sahibi olmuştu. 

17/06/2021 10:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Zihin okuyan kasklar
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.