Ziraat Bankası LTB'ye 90 milyon kredi veremez!

Lefkoşa Belediyesi'ndeki borçlanma Bankalar Yasasına mı yakıldı?

ads ads ads ads
14/01/2013
Yenidüzen Gazetesi

ads
Ziraat Bankası LTB'ye 90 milyon kredi veremez!

Lefkoşa Belediyesi'ndeki borçlanma Bankalar Yasasına mı yakıldı? '90 milyon TL kredi vermesi Bankalar Yasasına göre yasal değil'.
İflas eden Lefkoşa Belediyesi'ni 'yeniden yapılandırma' adına Ziraat Bankası'ndan alınması için çalışma başlatılan 90 milyon TL tutarındaki kredinin yasallığı tartışma konusu yarattı. Yenidüzen Gazetesi'ne konuşan eski Bankalar Birliği Başkanı, uzman bankacı Bülent Berkay, KKTC'de faaliyet gösteren hiçbir bankanın 90 milyon kredi verebilmesinin Bankalar Yasası'na göre mümkün olmadığını söyledi.

Yenidüzen Gazetesi konu ile ilgili şunları yazıp, şu soruları gündeme getirdi:
Bankalar Yasası'na göre bir banka, en fazla öz kaynağının yüzde 25'ini veya banka toplam mevduatlarının yüzde 4'ünü kredi olarak verebilir.
Bu rakamlara göre Ziraat Bankası mevduatları baz alınarak kredi verecekse en fazla 19 milyon TL, öz kaynakları baz alınarak kredi verecekse en fazla 45 milyon TL verebilir
90 milyon TL kredi vermek yasal değil, bu gayrı yasallık nasıl aşılacak? Nasıl bir yasallık ortaya konacak? Açıklasınlar. Bu yasanın üzerine nasıl çıkacaklar?

14/01/2013 08:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ziraat Bankası LTB’ye 90 milyon kredi veremez!, İrsen Küçük, Ahmet Kaşif, Derviş Eroğlu, UBP, Ergin Ulunay, Fuat Veziroğlu, Kıbrıs Haberleri, UBP Kurultayı, Ersin Tatar, KTAMS, Yenidüzen, Güven Bengihan, MeteTümerkan, Lefkoşa Türk Belediyesi, Bülent Berkay
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.