Ziya Öztürkler: Derdimiz öğrencilere karşı duyduğumuz sorumluluk

Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, mezuniyet aşamasında olan ve uygulama gerektiren bölümlerde okuyan öğrencilerin adaya çağrılmasının ekonomik anlayış temelinde alınan bir karar olmadığını vurguladı.

ads ads ads ads
23/02/2021

ads
Ziya Öztürkler: Derdimiz öğrencilere karşı duyduğumuz sorumluluk

Öztürkler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yüksekögrenimle ilgili herkes bi şeyler yazdı, konuştu.” diyerek “gerekli paydaşların” görüşlerinin alındığını, kararın ise bakanlar kuruluna gönderilerek yasallaştığını belirtti.

Öztürkler, "Bu karar eğitim kalitesi, öğrenciye karşı sorumluluklarımızı, ülkenin üniversitelerinin prestijini açısından atılması gerekli bir adımdı" ifadelerini kullanarak öğrencilerin adaya çağrılmasının ekonomik  bir karar olmadığına dikkat çekti.

Öztürkler’in paylaşımının devamı şöyle:

  ✍Yüksekögrenimle ilgili herkes bi şeyler yazdı, konuştu. Aylardır çalışılmış; gerekli paydaşların görüşleri alınarak son hali verilmiş ve Bakanlığımız tarafından karar bakanlar kuruluna gönderilerek yasallaşmıştır.

✍ Mezuniyet aşamasında olan ve uygulama gerektiren bölümlerde okuyan öğrencilerin adaya çağrılması ekonomik anlayış temelinde alınan bir karar değildir. Bu karar eğitim kalitesi, öğrenciye karşı sorumluluklarımızı, ülkenin üniversitelerinin prestijini açısından atilmasi gerekli bir adımdı.

✍Tüm Dünya'da da bu yönde kararlar alındığı ortadadır.

✍Ne güzel bir gelişme ki üç haftada 3000'in üzerinde öğrencinin ülkemize güvenli bir şekilde girişi sağlandı.

✍ Böylesi bir dönemde öğrencinin karantina ücretini tartışmaya gerek yok, pandemi sürecinde öğrenciyi cezalandırmak doğru bir yaklaşım olmazdı. Ters bir karar önümüzdeki yılda telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğururdu.

✍ Bu ülkede yükseköğrenim öğrenciyle ayağa kalkar, on line eğitimle değil. Tedricen ve güvenli öğrenci gelişine herkes destek olmalı.

23/02/2021 21:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ziya öztürkler, öğrenciler, ekonomi, haberkibris
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.