Advertisement

Advertisement

9. Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali Kortejlerle Başladı

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
28/07/2026

9. Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali Kortejlerle Başladı

Beyarmudu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali, renkli kortej yürüyüşleriyle başladı.
Festivalin ilk gününde, Köprülü ve Güvercinlik köylerinde düzenlenen kortejler, bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Farklı kültürleri ve halk danslarını bir araya getiren festival kapsamında 6 ülkeden gelen halk dansları ekipleri, renkli kıyafetleri ve danslarıyla büyük beğeni topladı.
Köprülü’de başlayan ilk kortejin ardından festival coşkusu Güvercinlik’te devam etti. Festival ekipleri, müzikler ve danslar eşliğinde vatandaşlarla buluşurken, kortejler bölge halkından büyük ilgi gördü.
Köprülü’de gerçekleştirilen kortejin ardından Beyarmudu Belediyesi Judo Takımı özel bir gösteri sunarak izleyenlerden büyük alkış aldı. Festival kapsamında kortejlere eşlik eden Mehter Takımı ise seslendirdiği marşlar ve etkileyici performansıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Güvercinlik Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte ise Filistin, Polonya ve Beyarmudu halk dansları ekipleri sahne alarak sergiledikleri birbirinden renkli gösterilerle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Festival kapsamında düzenlenen gecede konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, kültür ve sanatın toplumları bir araya getiren en güçlü değerlerden biri olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Bebek konuşmasında, “Biz hizmeti sadece bugün için değil, yarınlarımız için yapıyoruz. Çocuklarımızın güzel anılar biriktireceği, gençlerimizin kendini değerli hissedeceği, büyüklerimizin gurur duyacağı bir Beyarmudu için çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki, en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır.” ifadelerini kullandı.
Festivalin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür eden Bebek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Gelin, hep birlikte kültürümüzü yaşatalım, dostluğumuzu büyütelim, kardeşliğimizi güçlendirelim. Bugün burada dostluk başlıyor, kardeşlik büyüyor, kültürler buluşuyor. 9. Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivalimiz hayırlı olsun.”
Farklı ülkelerden gelen ekiplerin dansları, Mehter Takımı’nın coşkulu marşları ve Judo Takımı’nın gösterisiyle renklenen festivalin ilk günü, kültürlerin, dostluğun ve kardeşliğin buluştuğu coşkulu bir geceye sahne oldu.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

Othello Folklor Derneği Arnavutluk yolcusu

HK KÜLTÜR SANAT

Ülkemizin başarılı folklor derneklerinden Othello Folklor Derneği ekibi, uluslararası folklor festivaline katılmak amacıyla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Ekip, 13-17 Temmuz tarihleri arasında Arnavutluk'un Tiran şehrinde düzenlenecek olan uluslararası festivalde KKTC'yi temsil edecek. Dernek Başkanı İsmail Manyera'nın liderliğini yaptığı kafile 23 kişiden oluşuyor. Son yıllarda yurtdışı festivallere sürekli katılım gösteren Othello Folklor Derneği ekipleri, ülkemizi bu alanda başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.