Afrika ülkesinde kolera alarmı: Acil tedbirler devreye alındı
28/06/2026
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde hükümet, başkent Bangui’nin güneybatısındaki iki bölgede görülen vakaların ardından kolera salgını ilan etti. Salgının kontrol altına alınması için acil önleyici tedbirlerin uygulamaya konulduğu kaydedildi.
Orta Afrika Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Pierre Somse, başkentin Bimbo ve Mbaiki bölgelerinde 197 kolera vakasının doğrulanmasının ve 24 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülkede kolera salgını ilan edildiğini bildirdi.
Somse, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla etkilenen yerleşim yerleri ile çevredeki köy ve kasabalarda önleyici tedbirlerin devreye alındığını, Bakanlığın ise salgının kaynağını belirlemek için çalışma yürüttüğünü açıkladı.
Vatandaşlara hijyen kurallarına uymaları ve bulaş riskini azaltmak için alınan sağlık tedbirlerine riayet etmeleri çağrısında bulunan Somse, hükümetin salgını kontrol altına almak için tüm imkanları seferber ettiğini ifade etti.







































































































































































































