Arıklı, Kırgızistan Milli Basketbol Takımı KKTC’ye Gelerek Maç Yapacak

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kırgızistan Milli Basketbol takımının KKTC’ye gelerek, Basketbol Milli Takımıyla maç yapacağını açıkladı.

ads ads ads ads
16/07/2021

ads
Arıklı, Kırgızistan Milli Basketbol Takımı KKTC’ye Gelerek Maç Yapacak

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kırgızistan Milli Basketbol takımının KKTC’ye gelerek, Basketbol Milli Takımıyla maç yapacağını açıkladı.

KKTC’ye uygulanan spor ambargosunu delmek için uzun yıllardan beri çalışmalar yaptıklarını söyleyen Arıklı, bu çalışmalar sonucunda ilk etapta Kırgızistan Milli Basketbol takımının KKTC’ye gelerek, Basketbol Milli Takımıyla 19 Temmuz Pazartesi ve 21 Temmuz Çarşamba günü olmak üzere iki ayrı maç yapacağını belirtti.

Arıklı, “Böylelikle spor ambargosuna küçücük de olsa bir delik açmış olacağız. Bu faaliyetlerimizin arkası gelecek. Hayırlı uğurlu olsun, takıma başarılar dilerim” dedi.

Başaran Spor Salonu’nun kullanımını düzenleyen protokol bugün Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nda imzalandı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Bakanlık Müdürü Mete Topçu ve Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit’in imza koyduğu protokol uyarınca Başaran Spor Salonu’nun kullanımı Basketbol Federasyonu’na devredildi.

İmza töreninde Bakan Arıklı ve Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit konuşma yaptı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Başaran Spor Salonu’nun Basketbol Federasyonu’na devredildiğini söyleyerek, spor ve antrenman yapan diğer federasyonların da faaliyet yapmalarına olanak sağlanacağını belirtti.

Uzun yıllardan beri KKTC’ye uygulanan spor ambargosunu delmek için çalışma yaptıklarını kaydeden Arıklı, ilk etapta Kırgız’ından Milli Basketbol takımının KKTC’ye gelerek, Basketbol Milli Takımıyla iki ayrı maç yapacağını söyledi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Başaran Spor Kulübü’nün basketbol için önemli olduğunu söyleyerek, “Burayı yeniden basketbola kazandırmak, şehir içine spor dinamizmini yeniden getirmek çok önemli” dedi.

Mevlüt, Başaran Spor Kulübü’nü başta Arabahmet İlkokulu olmak üzere tüm paydaşlarla verimli bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Kırgızistan Milli Basketbol takımıyla yapılacak maça değinen Mevlit, FIBA’ya üye bir ülkeyle maç yapacak olmanın önemli olduğunu, bunu doğru değerlendirmek gerektiğini kaydetti.

 

 

16/07/2021 14:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Basketbol, Erhan Arıklı, Kırgızistan Milli Basketbol,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.