Advertisement

Advertisement

Basın-Sen, ülkedeki yönetim sistemini eleştirdi

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
07/08/2026

Basın-Sen, ülkedeki yönetim sistemini eleştirdi

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), ülkedeki yönetim sistemini eleştirerek, artık mevcut sistemi yönetmeye çalışmak değil, değiştirmek gerektiğini savundu.

Basın-Sen, ülkenin ihtiyacının; “kamucu politikalar, güçlü denetim, sendikal haklara saygı, özgür basın, nitelikli eğitim, parasız kamusal sağlık, güvenli çalışma yaşamı, güvenilir enerji ve iletişim altyapısı ile halktan yana bir yönetim anlayışı” olduğunu belirtti.

Basın-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, ülkede son iki haftada yaşananların “çöken bir düzenin ve ülkeyi yönetemeyen siyasal anlayışın sonucu” olduğu savunuldu.

Ülkede her gün yeni bir felaket haberiyle uyanıldığını ifade eden Basın-Sen, çalışma yaşamı, trafik güvenliği, iş sağlığı ve iş güvenliği, kadınların korunması, kamusal yönetim, eğitim, sağlık, enerji, limanlar, kamu borçlarına dikkat çekti, bu alanlardaki uygulamaları eleştirdi.  

“Gazetecileri susturarak gerçekleri susturamazsınız” diyen Basın-Sen, ülkenin ihtiyacının baskı yasaları değil, halktan yana bir yönetim anlayışı olduğuna vurgu yaptı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.