Şirketin Yeraltı Elektrik Kablolarını Çaldığı İddia Edilen Zanlı Teminata Bağlandı
07/08/2026
Gönyeli'de 2024-2026 yılları arasında meydana geldiği iddia edilen "Müstahdem Tarafından Hırsızlık" soruşturması kapsamında tutuklanan O.Y. yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede olguları aktaran Polis Memuru Mehmet Davulcu, Gönyeli'de faaliyet gösteren ve işletmeciliğini H.T.'nin yaptığı bir elektrik müteahhitlik şirketinde kamyon şoförü olarak çalışan O.Y.'nin, şirkete ait yeraltı elektrik kablolarını çaldığı yönündeki şikâyet üzerine tutuklandığını söyledi.
Polis, O.Y.'ye ait ikametgahın araç park alanında, huzurunda yapılan aramada çeşitli ebatlarda elektrik kablolarının bulunarak emare olarak zapt edildiğini belirtti.
Polis, O.Y.'nin ifadesinde işten arta kalan kabloları şirkete geri götürmediğini söylediğini, yürütülen soruşturmada ise O.Y.'nin iki farklı tarihte iki kez kablo sattığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Soruşturmanın O.Y.'nin etki edebileceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, mahkemeden uygun bir teminat emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, O.Y.'nin yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 80 bin TL nakit teminat yatırmasına, bir kefilin 800 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücut yapmasına emir vererek, tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
(Kamalı Haber)
























































































































































































