Advertisement

Advertisement

Bugün öğle saatlerinde yer yer sağanak bekleniyor

KKTC Meteoroloji Dairesinin 12 Ekim tarihli sabah hava raporuna göre, bugün hava parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yer yer sağanak yağmurlu olacak.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
12/10/2026

Bugün öğle saatlerinde yer yer sağanak bekleniyor

KKTC Meteoroloji Dairesinin 12 Ekim tarihli sabah hava raporuna göre, bugün hava parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yer yer sağanak yağmurlu olacak.

Bölgenin alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgâr ise kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

Raporda yer alan sıcaklık tahminleri Lefkoşa, Çamlıbel ve Akdeniz’de 29; Girne, Lapta, Güzelyurt, Ercan, Geçitkale ve İskele’de 28; Gazimağusa, Lefke, Boğaz ve Esentepe’de 27; Alevkaya, Beyarmudu ve Yenierenköy’de 26 derece olarak açıklandı.

Denizlerde fırtına beklenmiyor. Taurus, Crusade ve Delta bölgelerinde havanın parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağmurlu, denizin ise orta dalgalı olması öngörülüyor. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden 3–5 kuvvetinde esmesi, dalga yüksekliğinin 1–2 metre olması bekleniyor. Görüşün yağış sırasında orta düzeye düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Dairesi, orman yangını olasılığını “mevcut”, ultraviyole radyasyon düzeyini ise “orta” olarak bildirdi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.