Cezası yarın belli olacak

ads ads ads ads
24/09/2018

ads
Cezası yarın belli olacak

Haber Kıbrıs- Özel

 

Ziyamet Karakolu’nda 2016 yılında Zeki Yorgancıoğlu’nu darp eden polis memuru Mehmet Özcan suçlu bulundu. Mehmet Özcan’ın cezası yarın belli olacak. 2016 yılında Ziyamet Karakolu’nda darp edilen Zeki Yorgancıoğlu hastaneden darp raporu almış ardından polis memuru Mehmet Özcan hakkında şikayetçi olmuştu. Savcılık tarafından açılan dava sonucu Özcan, suçlu bulundu.

Avukat Oncel Polili haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Polili, Özcan’ın cezasının yarın belli olacağını belirtti. Polili’nin paylaşımı şöyle:

İyi şeyler de olmuyor değil. 2016 yılı Ağustos ayında, Ziyamet Karakolu'nda, işkence gören veya en azından insanlık dışı muameleye tabi tutulan Zeki Yorgancıoğlu'nun yapmış olduğu şikayet sonucunda soruşturma yapıldı ve Polis Memuru Mehmet Özcan'a savcılık tarafından dava açıldı ve bu gün Mehmet Özcan mahkeme tarafından suçlu bulundu.

Mehmet Özcan'ın cezasını mahkeme yarın verecek. Mehmet Özcan'ın işlemiş olduğu suç “Bedensel Fiili Zarar Veren Eylemli Saldırı” suçudur ve hafif bir suç olarak ceza yasasında yer almaktadır. Her ne kadar da karar sevindirici olsa da polislerin karakollarda uyguladığı şiddet İnsan Hakları hukuku bakımından işkence veya insanlık dışı muamele suçudur ancak gelmiş geçmiş tüm hükümetler ceza yasasına işkence ve insanlık dışı muamele suçunu düzenlemekten kaçınmaktadır ve dolayısıyla işkence veya insanlık dışı muamele yapan kişiler gerekli cezayı almamaktadırlar. KKTC meclisi tarafından onaylanan İşkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme'de açıkça işkence ve insanlık dışı muamelenin suç olarak düzenlenmesini öngörmektedir. Hepsinin dışında görevini yerine getiren savcı Ahmet Özlemler'e de teşekkür etmek lazım. Söz konusu işkence veya insanlık dışı muamele olayı gerçekleştiği zaman yapılan bir haberi de aşağıda paylaşıyorum.

24/09/2018 18:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cezası yarın belli olacak, haber, kıbrıs, darp, polis,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.