Advertisement

Advertisement

Guterres, ABD ile İran arasındaki diplomatik çabalar dahil çeşitli görüşmeler için Pakistan'a gidiyor

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
06/10/2026

Guterres, ABD ile İran arasındaki diplomatik çabalar dahil çeşitli görüşmeler için Pakistan'a gidiyor

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD ve İran arasındaki diplomatik arabuluculuk çabalarını desteklemek ve çeşitli temaslarda bulunmak için Pakistan’ı ziyaret edecek.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında bilgi verdi.

Genel Sekreter Guterres’in bugün New York’tan ayrıldığını belirten Haq, ziyareti kapsamında İslamabad'da Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Başbakan Muhammed Şahbaz Şerif, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar da dahil olmak üzere üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapacağını söyledi.

Haq, “Ziyaret, Genel Sekreter için ayrıca Pakistan'ın ABD ve İran arasındaki diplomatik ve arabuluculuk çabalarını, iki ülke arasındaki müzakereleri desteklemedeki yapıcı rolü de dahil olmak üzere görüşmek için bir fırsat olacak.” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter'in en son 2022'de yıkıcı sellerden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek için Pakistan'a gittiğini hatırlatan Haq, Guterres’in İslamabad’daki BM Hindistan ve Pakistan Askeri Gözlemci Grubu (UNMOGIP) merkezini ziyaret edeceğini kaydetti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK DÜNYA

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.