Advertisement

Advertisement

İran 2 yıldır tutuklu olan ABD vatandaşını serbest bıraktı...

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
16/07/2026

İran 2 yıldır tutuklu olan ABD vatandaşını serbest bıraktı...

 ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Aralık 2024'ten bu yana tutuklu bulunan ABD vatandaşının ülkeyi terk etmesine izin verdiğini açıkladı.

Trump, sosyal medya hesabından İran'ın Aralık 2024'ten bu yana tutuklu bulunan bir ABD vatandaşını serbest bırakmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bir ABD vatandaşının eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde İran'da "haksız yere tutuklandığını" öne süren Trump, İran'ın söz konusu kişinin ülkeden ayrılmasına izin verdiğini belirtti.

Trump, "Kendisi şu anda İran’ın dışında güvende ve durumu iyi. Amerika Birleşik Devletleri, İran’ın bu iyi niyet göstergesini takdir ediyor." ifadelerini kullandı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK DÜNYA

Rusya: Basra Körfezi'ndeki durum endişe verici

HK DÜNYA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Basra Körfezi'ndeki durumun endişe verici olduğunu belirterek, "Basra Körfezi bölgesindeki durum istikrardan çok uzak ve yeniden kötüleşme eğiliminde." dedi. Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Washington'un Ukrayna krizinin çözüm sürecindeki arabuluculuk rolüne ilişkin Kremlin'in bakışında değişiklik var mı?" sorusunu yanıtlayan Peskov, şunları söyledi: "Amerikalıların, başka işlerle uğraştığını görüyoruz. Maalesef, Basra Körfezi bölgesindeki durum istikrardan çok uzak ve yeniden kötüleşme eğiliminde. Bu, küresel çapta büyük endişeye yol açan bir durum. Dolayısıyla, Amerikalıların şu anda Ukrayna krizinin çözümüyle ilgilenmeleri için zamanı yok. Bununla birlikte mevcut iletişim kanalları üzerinden, Amerikalıların sorunlarını çözdükten sonra, Ukrayna krizinin çözüm sürecindeki arabuluculuk girişimlerini sürdürmeye hazır olduklarına dair sinyaller alıyoruz." ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulaması ihtimalini değerlendiren Peskov, konuyla ilgili açıklamaları ve gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Peskov, başkent Kiev'i ziyaret eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic aracılığıyla Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e mesaj iletmediklerini kaydetti. Sözcü Peskov, Litvanya istihbaratının, "Rusya'nın Baltık ülkeleri ve Avrupa'nın altyapılarına saldırı düzenlemeyi planladığı" yönündeki açıklamasına ilişkin ise "Bu, halkı korkutmak ve ülkenin askerileştirilmesi sürecini devam ettirmek için yapılıyor. Bunun için de düşmanın yaratılması lazım. Bu durumda düşman biz görünüyoruz. Bu, NATO'nun askeri altyapısını Baltık ülkelerine taşımak için yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.