Advertisement

Advertisement

Resmiye Eroğlu Canaltay'dan Guterres ziyareti değerlendirmesi

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
30/07/2026

Resmiye Eroğlu Canaltay'dan Guterres ziyareti değerlendirmesi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Canaltay, geçmişte yaşanan gelişmelerin bugüne ışık tuttuğunu belirterek, 2017 yılında İsviçre'nin Crans-Montana kentinde gerçekleştirilen Kıbrıs Konferansı'nın başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlattı.

Paylaşımında, sonraki yıllarda tarafların yöntem üzerinde anlaşamadığını, güven oluşturamadığını ve esas konuların müzakeresine geçemediğini ifade eden Canaltay, bu nedenle yeni dönemde farklı bir yaklaşımın benimsendiğini söyledi.

Canaltay, gelinen noktada sürecin "önce yöntem, sonra güven, en sonunda çözüm müzakeresi" anlayışıyla ilerlediğini belirtti.

Paylaşımını, "Allah hepimize sağlık ve uzun ömür versin ne diyeyim." ifadeleriyle tamamlayan Canaltay, Kıbrıs meselesinin çözüm sürecinin uzun soluklu olduğuna işaret etti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Resmiye Eroğlu Canaltay, BM, Kıbrıs Sorunu
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.