Silah ve uyuşturucuyla yakalanmıştı: 8 gün daha tutuklu kalacak
22/09/2026
Lefkoşa’da “kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarrufu”, “kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarrufu”, “meskun mahalde ateş açma” ve “sarhoşluk” suçlarından tutuklanan E.D., yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Fırat Uğuroğlu, olguları aktardı.
Polis, 19 Eylül 2026 tarihinde saat 02.30 sıralarında Hamitköy’de Anıttepe bölgesinde silah sesi duyulduğu bilgisi üzerine ekiplerin olay yerine gittiğini söyledi. Olay yerinde yapılan incelemede 9 mm çapında iki boş kovan bulunarak emare alındığı belirtildi.
Çevre şahadetinden silahın mavi renkli, plakasız çift kabin Toyota Hilux marka bir araçtan ateşlendiğinin tespit edildiğini aktaran polis, yapılan araştırma sonucu saat 04.15 sıralarında Hamitköy Atatürk Caddesi’nde söz konusu aracın RB 099 plakalı araç olduğunun belirlenerek durdurulduğunu kaydetti.
Araç sürücüsünün E.D. olduğunu belirten polis, zanlının nefesinde 149 miligram alkollü içki tespit edildiğini söyledi.
Araçta yapılan aramada, ön yolcu koltuğunun altında Taurus marka 9 mm tabanca, şarjör içerisinde bir canlı mermi ve araçta iki canlı mermi daha ele geçirildiği aktarıldı.
Aracın arka kısmındaki siyah valizde ise kar maskesi, eldiven, hassas teraziler, uyuşturucu madde kullanımında kullanıldığı değerlendirilen çeşitli malzemeler ile farklı miktarlarda uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeler bulunduğu belirtildi.
Polis, valizde yaklaşık 17 gram Hint keneviri, yaklaşık 16 gram kubar esrar ve yaklaşık 70 gram uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca sigara paketi içerisinde yaklaşık 0,5 gram Hint keneviri bulunduğu kaydedildi.
Zanlının tutuklanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda ifade alındığını ve kamera görüntülerinin tespit edildiğini belirten polis, birçok emarenin incelemeye gönderildiğini, bazı sonuçların ise beklendiğini söyledi.
Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, 8 gün ek tutukluluk talep etti.
Zanlının avukatı Hüseyin Koralp’in, müvekkilinin söz konusu eylemi husumetlisine veya başka bir şahsa karşı yapıp yapmadığını sorması üzerine polis, “Yok” yanıtını verdi.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, E.D.’nin soruşturma amacıyla 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
































































































































































































