Advertisement

Advertisement

UBP Genel Sekreteri Savaşan: “Doğalgazın uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önü açılacak”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
11/07/2026

UBP Genel Sekreteri Savaşan: “Doğalgazın uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önü açılacak”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı ile doğal gazın ülkeye ulaştırılmasının yanı sıra gerektiğinde KKTC üzerinden Türkiye’ye ve oradan da uluslararası pazarlara taşınabilmesinin önünün açılacağına işaret etti.

Savaşan yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın “KKTC’deki istikrar burada en önemli unsurlardan biri olmuştur” sözlerine dikkat çekerek, imzalanan anlaşma ile KKTC açısından tarihi ve geleceğe yön verecek bir güne tanıklık ettiklerini kaydetti.

Türkiye ile KKTC arasında imzalanan Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı ile enerji alanında stratejik bir iş birliğinin temellerinin atıldığını belirten Savaşan, “Bu vizyoner proje, ülkemizin enerji arz güvenliğini önemli ölçüde güçlendirirken elektrik üretim maliyetlerinin düşürülmesine de katkı sağlayacaktır.” dedi.

Savaşan, projenin aynı zamanda KKTC’nin ekonomik kalkınmasını destekleyeceğini, Türkiye ile olan stratejik bağlarını daha da kuvvetlendireceğini ve ülkenin Doğu Akdeniz’deki enerji vizyonunda önemli bir kilometre taşı olacağını kaydetti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.