Advertisement

Advertisement

Arıklı: “CTP tek başına iktidar olursa 3-5 ayda duvara toslayacak”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
22/05/2026

Arıklı: “CTP tek başına iktidar olursa 3-5 ayda duvara toslayacak”

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Haber Kıbrıs ekranlarında Bahadır Ayna ve Levent Kutay’ın sunduğu Alt Metin programında Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin tek başına iktidar iddiasını hedef aldı. CTP’nin seçimden birinci çıkabileceğini ancak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve mali yükü taşımakta zorlanacağını savunan Arıklı, “CTP hükümete gelebilir ama orada kalamaz” mesajı verdi. Arıklı, tek başına CTP hükümetinin kısa sürede tıkanacağını öne sürerek, “CTP tek başına hükümete gelirse, ertesi gün yeni seçim için hazırlıklara başlarız” dedi.

Arıklı, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne uzun süredir aynı soruyu yönelttiğini belirterek, mevcut ekonomik krizin nasıl çözüleceğine dair kamuoyuna net bir yol haritası sunulmadığını söyledi. “Bu sıkıntıları hangi formülle çözeceksiniz?” diye soran Arıklı, hükümete gelmenin başka, iktidarı sürdürebilmenin başka bir mesele olduğunu vurguladı. CTP’nin toplumdaki tepki oylarıyla yükseldiğini ancak bu desteğin yönetim kapasitesiyle aynı şey olmadığını savundu.

“6-7 ay sonra yeniden seçim konuşulur”

Arıklı, CTP’nin tek başına hükümet kurması halinde bunun uzun ömürlü olmayacağını iddia ederek, en fazla 6-7 ay sonra yeniden seçim atmosferinin başlayacağını söyledi. Bu nedenle CTP’nin tek başına iktidarı istememesi gerektiğini savunan Arıklı, ülkenin ihtiyaç duyduğu şeyin yalnızca hükümet değişikliği değil, sürdürülebilir yönetim modeli olduğunu kaydetti.

“CTP-UBP koalisyonu daha gerçekçi olabilir”

YDP lideri, reformların yapılabilmesi için bazı sürpriz koalisyon modellerinin daha işlevsel olabileceğini de ifade etti. Bu çerçevede CTP-UBP koalisyonunun ülke açısından daha gerçekçi bir formül olabileceğini söyleyen Arıklı, YDP olarak her senaryoya karşı siyasi pozisyon geliştirdiklerini belirtti.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.