HP’den Makina Mühendisleri Odası'na ziyaret
20/10/2026
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay beraberindeki bazı milletvekili adaylarıyla birlikte Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (KTMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası'nı (MMO) ziyaret ederek, Başkan Ayer Yarkıner ve Oda yönetimi ile görüştü.
HP’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede trafikteki araçlar ve standartlarla ilgili ülkede yaşanan sorunların yanı sıra Elektrik Kurumu'nun elektrik üreten cihazların verimliliğine ilişkin uygulamaları değerlendirildi. Görüşmede, HP milletvekili adaylarının da kendilerini tanıttıkları kaydedildi.
Özersay görüşmede yaptığı konuşmada, Kıb-Tek'in mevcut yapısının sürdürülebilir olmadığını, ihalelerin devre dışı bırakıldığı ve rant elde edilmesine yol açan süreçlerin devreye sokulduğunu savunarak, yeni dönemde verimlilik ve kamu yararının esas alınması gerektiğini vurguladı.
Özersay, “Yeni dönemde bu konularda başta Makine Mühendisleri Odası olmak üzere tüm paydaşlar ile bilimsel temelde kamu menfaatini dikkate alarak birlikte çalışacağız” dedi.






























































































































































































