Advertisement

Advertisement

Barçın’dan Hükümete Belgeli “Tasarruf” Eleştirisi

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümetin tasarruf politikalarını eleştirerek, çek numaraları ve örneklerle desteklediği iddialarını gündeme taşıdı.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
23/03/2026

Barçın’dan Hükümete Belgeli “Tasarruf” Eleştirisi

Cumhuriyet Meclisi’nde söz alan CTP Milletvekili Devrim Barçın, hükümetin “tasarruf” politikaları, hane halkı yardımları ve “trol” iddiaları üzerinden dikkat çeken ve belgelerle desteklediği açıklamalarda bulundu. Barçın, kürsüde hem çek numaralarını hem de bazı kişilerin baş harflerini paylaşarak iddialarını somutlaştırdı.

 

“Tasarruf diye nitelendirdiğiniz şeylerin Bakanlar Kurulu kararı bile yok”

 

Barçın, hükümetin açıkladığı tasarruf paketlerini eleştirerek, bu kararların büyük kısmının uygulamaya geçirilmediğini söyledi.

 

Geçtiğimiz hafta da aynı konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Barçın, Maliye’nin yüzde 50 kesinti yapacağı yönündeki açıklamaların Bakanlar Kurulu kararıyla desteklenmediğini ifade etti.

 

Hane halkına yapılan yardımlar kaleminde ise tasarruf değil artış yaşandığını belirten Barçın, 2 milyon 200 bin TL olması gereken ödeneğin 3 milyon 115 bin TL’ye çıktığını ve 3 milyon 200 bin TL’ye tadil edildiğini söyledi.

 

Bu nedenle alınan tedbirlerin “boş” olduğunu dile getirdi.

 

“Elli bin TL’lik çeki getirirlerse istifa ederim dediniz, işte çek burada”

 

Barçın, Başbakan Ünal Üstel’in “50 bin TL’lik çek varsa istifa ederim” açıklamasını hatırlatarak kürsüden yanıt verdi.

 

“Ben buradan size elli bin liralık ödemeyi gösteriyorum” diyen Barçın, 16 Mart tarihinde Maliye’den kesilen çekin numarasını “44 11 241” olarak açıkladı.

 

Bu çekin 50 bin TL’lik ödeme içerdiğini belirten Barçın, söz konusu belgenin elinde olduğunu ve iddiasını kanıtladığını söyledi.

 

“Elli bin yetmemiş, bir gün sonra on bin TL daha verilmiş”

 

Barçın, aynı kişiye yapılan ödemelerin bununla sınırlı kalmadığını ifade etti.

 

50 bin TL’lik ödemenin ardından bir gün sonra Başbakanlık tarafından aynı kişiye 10 bin TL daha verildiğini söyleyen Barçın, bu çekin numarasını da “44 11 370” olarak paylaştı.

 

Toplamda 60 bin TL’lik ödeme yapıldığını belirten Barçın, “asgari ücreti maaşa bağlamışlar” dedi.

 

İsimleri özellikle kapattığını ifade eden Barçın, meselelerinin kişiler değil sistem olduğunu vurguladı.

 

“B.Y. yardım alıyor, aynı zamanda partinizde çalışıyor ve yorum yazıyor”

 

Barçın, konuşmasında bazı kişilerin baş harflerini de vererek dikkat çeken örnekler paylaştı.

 

“B.Y.” olarak ifade ettiği bir kişinin hem hane halkı yardımı kapsamında 10 bin TL aldığını hem de sosyal medyada hükümeti savunan yorumlar yaptığını belirten Barçın, bu kişinin aynı zamanda Ulusal Birlik Partisi’nde çalıştığını söyledi.

 

Bir diğer örnek olarak “S.P.” isimli bir kişiyi de gündeme getiren Barçın, bu kişinin farklı dönemlerde parti bünyesinde çalıştığını ve sosyal medyada aktif şekilde yorum yaptığını ifade etti.

 

Bu kişilerin sosyal medyada CTP’ye yönelik yorumlar yaptığını, hatta küfür içeren paylaşımlarda bulunduğunu da aktaran Barçın, tüm bu bilgilerin belgelerle desteklendiğini söyledi.

 

Barçın ayrıca, söz konusu yardımların büyük kısmının Girne ve Alsancak bölgesinde yoğunlaştığını ve yaş ortalamasının genç kişilerden oluştuğunu belirtti.

 

Bir ayda 785 bin TL harcandığını ifade eden Barçın, bunun toplam bütçenin yüzde 22’sine denk geldiğini belirterek, “tasarruf” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.