Advertisement

Advertisement

Berova: Bayram tatili öncesinde hükümetin çeklerinin geri döndüğü iddiası doğru değil

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ad ads ads
01/06/2026

Berova: Bayram tatili öncesinde hükümetin çeklerinin geri döndüğü iddiası doğru değil

Maliye Bakanı Özdemir Berova, “Bayram tatili öncesinde hükümetin çeklerinin geri döndüğüne” yönelik iddiaların doğru olmadığını kaydederek, bu gibi söylemlerin devlete saygısızlık olduğunu kaydetti.

Bakan Berova, kamu maliyesinin dün ve bugün olduğu gibi yarın da mükellefiyetlerini yerine getireceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Barçın’ın ardından söz alarak, Barçın’ın konuşmasında “aşağılayıcı bir üslup” kullandığını ve halkı yanlış bilgilendirdiğini söyledi.

Berova, yıllardır yapılamayan icraatların bu hükümet döneminde tamamlandığını, birçok yasanın da yine bu dönemde Meclis’ten geçtiğini söyledi. Muhasebe ve Denetim Meslek Yasası, Tasdik Memurları Yasası, Sigorta Hizmetleri Yasası ile Para, Kambiyo ve İnkişaf Sandığı Dairesi’ne ilişkin çalışmaları örnek gösteren Berova, hükümetin birçok tüzüğü de hayata geçirdiğini belirtti.

CTP’nin “yeni bir korku stratejisi” geliştirdiğini söyleyen Berova, CTP milletvekillerinin komitelerde kabul ettiği tasarılara ilişkin sosyal medyadan gelen eleştirilerin ardından Genel Kurul’da bu tasarıları reddettiğini kaydetti. Berova CTP milletvekillerinin şimdi ise “Başımıza bir şey gelmesin” düşüncesiyle teşkilat yasalarına bile “hayır” dediğini belirtti ve bunu “liyakatsizlik” olarak nitelendirdi.

Çeklerin dönmesine ilişkin iddialara da yanıt veren Berova, “Rahat olun. Biz CTP değiliz. Bizim hükümetimizde Maliye’nin çekleri geri dönmez.” dedi. Bu söylemlerin devlete saygısızlık olduğunu kaydeden Berova, kamu maliyesinin dün ve bugün olduğu gibi yarın da yükümlülüklerini karşılayacağını kaydetti. Berova, “Manipülasyonla doldurulmuş söylemlere inanılmaması” çağrısında bulundu.

Altı somut adımla gelecek altı ay içinde bütçe yasasında öngörülmeyen 20 milyar TL’lik gelir hedeflendiğini söyleyen Berova, bu gelirle her ay oluşan borçlanma ihtiyacının ortadan kaldırılacağını, ardından da kaynakların bugüne kadarki borçlar için kullanılacağını belirtti. Berova, buna rağmen CTP’den ekonomi tedbir paketine ilişkin tek bir somut adım açıklanmadığını söyledi.

Komite üyelerine yasayı hayata geçirdikleri için teşekkür eden Bakan Berova,  Merkezi İhale Komisyonu’nun da teşkilat yasasının hazırlandığını, dönem sonuna kadar onun da hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.  

- Barçın

Bakan Berova’nın ardından yeniden söz alan Milletvekili Barçın, “bayram öncesinde çeklerin ödenmesinde sıkıntı yaşandığı” iddiasını yineleyerek, bunun “liyakatsız yönetim” nedeniyle olduğunu savundu.

Maliye Bakanı Berova, yerinden söz alarak, Barçın’ı “yalan söylemekle” suçladı, devlet çeklerinin geri dönmeyeceğini kaydetti.

Barçın, bunun yanında, hükümete Gaziveren’de sahil şeridinin tek bir şirkete kiralanması konusunda bir çalışma olup olmadığını sordu.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
TAGS: Berova: Bayram tatili öncesinde hükümetin çeklerinin geri döndüğü iddiası doğru değil
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.