Biyologlar Derneği’nden “Dünya Biyoçeşitlilik Günü” fotoğraf yarışması
14/05/2026
Biyologlar Derneği, 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü kapsamında “Küçük Ada, Büyük Miras” temasıyla fotoğraf yarışması düzenliyor.
Yarışma ile Kıbrıs’ın biyolojik çeşitliliğinin, doğal yaşamının ve ekolojik zenginliklerinin fotoğraf sanatı aracılığıyla görünür kılınması hedefleniyor. Organizasyon kapsamında amatör ve profesyonel fotoğrafçılar doğanın eşsiz güzelliklerini karelere yansıtarak yarışmaya katılabilecek.
Yarışmada birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 5 bin TL, üçüncülük ödülü ise 2 bin 500 TL olarak açıklandı.
Yarışmanın konusu; Kıbrıs’ın biyolojik çeşitliliği ve doğal yaşamı olarak belirlenirken, bitkiler, kuşlar, böcekler, sürüngenler, memeliler, deniz canlıları, sulak alanlar, ormanlar, kıyılar ve doğal habitatlar gibi birçok başlık değerlendirilecek.
Katılımcıların 18 yaş ve üzeri olması gerekirken, her yarışmacı en fazla 6 fotoğraf ile başvuru yapabilecek. Yapay zeka ile üretilmiş görsellerin kabul edilmeyeceği belirtilirken, doğaya zarar veren çalışmaların da değerlendirme dışı bırakılacağı ifade edildi.
Başvuruların 1 Haziran 2026 tarihine kadar fotoğ[email protected] adresine e-posta yoluyla yapılacağı duyuruldu. Sergi ve ödül töreni ise 6 Haziran 2026 Dünya Biyoçeşitlilik Günü kapsamında gerçekleştirilecek.
Yetkililer, yarışmanın Kıbrıs’ın doğal mirasının korunmasına dikkat çekmek ve çevresel farkındalığı artırmak amacı taşıdığını belirtti.































































































































































































