Advertisement

Advertisement

BM Genel Sekreteri Guterres, Myanmar'da 50 kişinin öldüğü hava saldırısını "şiddetle" kınadı

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
30/09/2026

BM Genel Sekreteri Guterres, Myanmar'da 50 kişinin öldüğü hava saldırısını "şiddetle" kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Myanmar'da 50 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısını "şiddetle" kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuştu.

"Arakan eyaletinde 28 Eylül'de yaşanan, 50 kişinin ölümüne, yaklaşık 60 kişinin de yaralanmasına yol açan hava saldırısıyla ilgili haberlerden endişe duyuyoruz." diyen Dujarric, Genel Sekreter'in saldırıları "şiddetle kınadığını" belirtti.

Dujarric, yaralıların birçoğunun ağır durumda olduğuna dikkati çekerek, hayatını kaybedenlerin ailelerine de taziyelerini iletti.

Genel Sekreter Guterres'in tüm taraflara şiddeti derhal sona erdirmesi çağrısı yaptığını belirten Dujarric, ayrıca ilgili hava saldırısını düzenleyenlerin hesap vermesi gerektiğini vurguladığını aktardı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk de Myanmar'ın Arakan eyaletinde bir pazarın yakınlarına düzenlenen ve en az 50 kişinin ölümüne neden olan hava saldırılarını kınadığını açıklamıştı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

Emekliye 40 bin TL tartışması: Hasipoğlu geri adım atmadı

HK KIBRIS

Sosyal Sigorta emeklilerine kasım ayında yapılması planlanan 40 bin TL’lik ödeme hükümet içinde farklı değerlendirmelere neden oldu. Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’un uygulamayı doğru bulmadığını açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, yaklaşık 1,9 milyar TL’lik ödemenin kurumun yıl sonunda beklediği 19 milyar TL’lik gelirin yaklaşık yüzde 10’una karşılık geldiğini belirterek kararın arkasında olduklarını söyledi.

HK DÜNYA

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.