Advertisement

Advertisement

KTÖS'ten sert tepki

Sendika TC Başbakanı'nın ziyaretini Hitler'in Fransa ziyaretine benzetti

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
07/07/2011
KTÖS internet

KTÖS'ten sert tepki

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19-20 Temmuz tarihlerinde KKTC'ye yapacağı ziyarete sert tepki gösterdi.

KTÖS'ün web sayfasında yayınlanan yazılı açıklamada, Kıbrıslı Türklere "besleme" diyen Erdoğan'ın ziyareti, Hitler'in II. Dünya Savaşı sırasında Fransa'yı ziyaretine benzetildi.

Açıklamasında “Kıbrıs’ı bir koloni gibi gören ve bunun için uğraş veren AKP hükümeti, çözüm konusunda da samimiyetsiz olduğunu gösterdiği gibi bu ziyaret tamamen bir provakasyondur. Sn. Erdoğan’ın bu ziyareti ikinci dünya savaşında Fransa’yı ziyaret eden Hitler’in ziyaretinden hiçbir farkı yoktur” diyen Elcil, Erdoğan'ın son açıklamasında ifade ettiği marjinal gruplar sözüne de tepki gösterdi.

Elcil açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz üzerinden siyasi oyunlar oynayanlar Cenevre Zirvesi ile ilgili olarak ahkam kesmeğe devam etmektedirler. Kıbrıs sorununu karşılıklı bir suçlama oyununa döndüren AKP hükümeti 1974 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bozulan anayasal nizamını tekrardan tesis etmek ve toprak bütünlüğünü korumak için garantörlük sorumluluğu çerçevesinde adada bulunduğunu unutmuş görünmektedir. Kıbrıs Türk toplumunu kullanarak uluslararası antlaşmalar çerçevesinde adada bulunan Türkiye’nin 1974 yılından beri ortaya koyduğu siyaset ile Kıbrıslı Türkler’i asimile etmeye ve adadan kaçırma noktasına gelmiştir. Adadaki yerleşim yerlerinin ve Kıbrıslı Türkler’in isimlerini zoraki yasalarla değiştiren, adaya nufüs taşıyıp vatandaşlık dağıtarak Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesini gasbeden, kamusal alanları ve işletmeleri Türkiye sermayesine peşkeş çeken, dayatılan yasalarla Kıbrıslı Türkleri fakirleştirip, göçe zorlayan, adamızın kuzeyini kumar, fuhuş ve kara para aklama cennetine dönüştüren, sunni-islam dayatmaları ile Kıbrıslı Türkler’in inanç gelenek ve karakterini değiştirmeye uğraşan AKP hükümeti ve onun başı Sn. Recep Tayyip Erdoğan 20 Temmuz’da adamızı ziyaret edeceğini açıklamıştır. Kıbrıslı Türkler’e “besleme” diyen Sn. Erdoğan bu tavırları ile kendini affettireceğini sanıyorsa çok yanılmaktadır. Üstelik kendisine tepki koyan Kıbrıslı Türkler’i görmezlikten gelip, marjinal diye niteleyen anlayışın bize vereceği hiçbirşey yoktur.  Kıbrıs’ı bir koloni gibi gören ve bunun için uğraş veren AKP hükümeti, çözüm konusunda da samimiyetsiz olduğunu gösterdiği gibi bu ziyaret tamamen bir provakasyondur. Sn. Erdoğan’ın bu ziyareti ikinci dünya savaşında Fransa’yı ziyaret eden Hitler’in ziyaretinden hiçbir farkı yoktur.  Bugün Kıbrıs sizin esiriniz olabilir ama Kıbrıslılar hiçbir zaman esir olmayacaktır." 

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: KTÖS, Erdoğan, Hitler
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.