Çağıner: ''Ekonomik daralma kapıda değil, başladı''
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, mevcut ekonomik krizin etkilerinin henüz tam hissedilmediğini belirterek, acil önlem alınmaması halinde işsizlik ve ekonomik daralmanın hızla derinleşeceği uyarısında bulundu.
27/03/2026
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, mevcut ekonomik krize ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanan sürecin daha önceki krizlerden farklı olduğuna dikkat çekti. Krizin henüz tam etkisinin hissedilmediğini belirten Çağıner, ekonomik tahribatın başladığını ancak pahalılık ve daralmanın ilerleyen dönemde daha belirgin hale geleceğini ifade etti.
Turizm ve otelcilik sektörünün krizden ilk etkilenen alanların başında geldiğini vurgulayan Çağıner, gerekli önlemlerin zamanında alınmaması halinde işsizliğin hızla artabileceğini kaydetti. Ekonomik daralmanın beklenenden çok daha hızlı gerçekleşebileceğine işaret eden Çağıner, bu durumun toplum genelinde ciddi sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.
Çağıner, mevcut tablonun ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, başta hükümet olmak üzere muhalefet, ekonomik örgütler ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Krizle mücadelede tüm kesimlerin birlikte hareket etmesinin zorunlu olduğunu ifade eden Çağıner, “Bu bir uyarıdır” dedi.































































































































































































